Matkalla Moskovan junaan

Bandyliiga potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina. Narukerän kausi käynnistyy Karhupaanalla Botniaa vastaan. Kotimaisen liigan rinnalla pelataan jälleen myös jääpallon arvokisoja.

Maajoukkuevalmentajat Antero Levänen ja Timo Tiusanen ovat nimenneet 20 pelaajan ryhmän Obukhovan M 23 MM-kisoihin. Lopullinen 16 pelaajan ryhmä Venäjälle nimetään viimeistään 10 päivää ennen kisoja, jotka pelataan 6.-8.joulukuuta.

Tämänhetkisessä alle 23-vuotiaiden ryhmässä on kaksi pelaajaa Narukerän liigajoukkueesta. Lopullisista edustuspaikoista taistelevat Olli Ruotsalainen ja Jere Koivula. Mukana on myös Narukerä-kasvatti, nykyisin ruotsalaisessa pääsarjajoukkue Bollnäsissa pelaava Samuli Helavuori.
– Tavoitteena on olla niiden 16 pelaajan joukossa, jotka lähtevät joulukuun alkupuolella junalla kohti Moskovaa. Uskon, että itselläni on hyvät saumat tunkeutua Obukhovan MM-miehistöön. Olen ryhmän nuorin, joten olen mukana 23-vuotiaiden kuvioissa vielä useita vuosia. Nyt tarjolla olisi kuitenkin hieno mahdollisuus toteuttaa yksi unelmista, sanoo 19-vuotias Olli Ruotsalainen.

Ruotsalainen odottaa, että rooli Suomi-paidassa olisi samantapainen kuin Narukerässä.
– Keskikentän tiukkaa karvausta ja voimakasta panosta hyökkäyspäässä. Maalejahan minulta toivotaan ja aion myös vastata valmentajien huutoon, vakuuttaa Ruotsalainen.

Suomelta Ruotsalainen odottaa Venäjän MM-jäällä tiukkaa vastusta isännille ja Ruotsille.
– Haaste on kova. Puolustuksen kautta pelataan. Pyrkimyksenä on, että saisimme pidettyä pelit vähämaalisina. Ruotsi ja Venäjä ovat ennakkosuosikkeja, mutta vähimmäisvaatimus on, että Venäjältä tullaan mitali kaulassa takaisin, sanoo Ruotsalainen.

Bandyliigan avauksesta Ruotsalainen ja muu Narukerä-ryhmä hakee voittoa.
– Botnia on nuori ja iskukykyinen joukkue ja avainasemassa ovat Määtän veljekset. Voitto antaisi kauteen hyvän startin ja lisäisi itseluottamusta seuraavan viikonlopun pohjoisen reissulle. Parina viime kautena olemme kontanneet pahasti ensimmäisillä kierroksilla. Siihen pitää nyt saada selkeä korjaus. Varkauden turnaus meni vielä alakanttiin, mutta nyt suunta on ylöspäin, vakuuttaa Ruotsalainen.

22-vuotias venäläinen Alexey Pushkaryov ei saavu Narukerän avuksi. Syynä ovat henkilökohtaiset syyt, joten Pushkaryovin tryout -sopimus on purettu.

Hart tuo hyökkäysvoimaa
Porilaisjoukkueen riveihin on pestattu mielenkiintoinen hyökkääjä. Ruotsalais-amerikkalainen Alexander Hart liittyy Narukerään yksivuotisella sopimuksella. Vuonna 1985 syntynyt Hart on Spånga Bromstens IK -kasvatti. Kookas hyökkääjä on pelannut urallaan viimeksi Stabaek IF joukkueessa Norjassa. Hart oli yksi joukkueensa kantavia voimia.
Tänä syksynä Hart on ehtinyt leireillä venäläisen huippujoukkueen Dynamo Kazanin lisäksi Uralsk Trubnikin kanssa. Venäjän visiitin jälkeen Hart näki kuitenkin parhaaksi vaihtoehdoksi uransa kannalta tulla mukaan Narukerän organisaatioon. Urallaan Hart on pelannut harjoitusotteluita myös venäläisessä Dynamo Moscow -joukkueessa.
Narukerän päävalmentaja Tuomas Erkkilä on tyytyväinen joukkueen uuteen vahvistukseen.
– Hart tulee suoraan Venäjältä mukaan Bandyliigaan ja meidän pelisysteemiimme. Siirto vaatii oman totuttelunsa, mutta ensivaikutelma on ollut ehdottomasti positiivinen. Ensimmäisten harjoitusten perusteella uskon vakaasti, että kaverista on meille hyötyä. Hart tuo isokokoisena voimaa meidän kokoonpanoomme, sanoo Erkkilä.
Kerä-luotsi lupailee uudelle pelimiehelle paikkaa jo Bandyliigan avauksessa.
– En näe mitään esteitä sille, etteikö Hart saisi heti peliaikaa. Todennäköisesti hänet nähdään hyökkäyspäässä Tomi Mustosen rinnalla lauantain Botnia-pelissä, ennakoi Erkkilä.
Porilaisjoukkueen pelituntuma isolta jäältä on ennen liiga-avausta vähäinen. Varkaudessa toissa viikonloppuna pelattu Suomen Cup ei mennyt Kerältä aivan putkeen. Joukkue saalisti vain yhden voiton ja jäi turnauksessa kuudenneksi.
– En ole silti huolestunut. Oikeastaan vain JPS-kamppailu oli meiltä huono. Vaikka tappioita tuli, otteissa oli paljon positiivisia elementtejäkin. Hiomme tämän viikon kuvioita Karhupaanalla ja kun saamme pelejä alle, palikat loksahtavat varmasti kohdalleen, vakuuttaa toista kautta Narukerän peräsimessä oleva Erkkilä.
 

Vesa-Pekka Järvelä