Motivoitunut Moisio

Kokkolan F10:ssä kaksi kautta pelannut Krista Moisio tuli täksi kaudeksi porilaisen NiceFutiksen veräjänvartijaksi. Ikäkausimaajoukkueissa 17-vuotiaasta asti torjuneelle maalivahtilupaukselle Naisten Liigan alku ei ole helppo.

NiceFutiksen kolme ensimmäistä peliä on päättynyt tappioihin. Yllättävän pirteästi aloittanut Merilappi United, TPS ja PK-35 ovat iskeneet Kari Latvasen luotsaaman Nicen maaliin yhteensä 13 osumaa.
– Sunnuntaisessa PK-kamppailussa vastustaja oli kiistatta kuskin paikalla. Vaikka omiin livahti viisi osumaa, en näe meidänkään peliesitystämme aivan ponnettomana. Aiempien matsien tapaan suurimmat ongelmat olivat puolustuspelaamisessa. Positiivista on, että saimme sentään aikaan yhden merkinnän plustilastoon. Sen lisäksi onnistuimme luomaan muitakin hyviä vastahyökkäyksiä, painottaa Moisio.

Yhtenä syynä NiceFutiksen vaisuun alkuun Moisio näkee joukkueen loukkaantumistilanteen. PK-ottelussa avauskokoonpanosta sivussa oli kolme pelaajaa. Yhdysvaltalaisvahvistus Leigh Jakesin lisäksi poissa olivat Jessica Kannosto ja Niina Sirviö.

– Leigh Jakesia kaivataan kipeästi. Hän on erinomaisen pelikäsityksen vuoksi puolustuksen ehdoton tukiranka. Hänen mukaantulonsa antaa varmasti itsevarmuutta myös meille muille, korostaa Moisio.

Jakes nähdään todennäköisesti Porin tekonurmella lauantaina, kun vastaan asettuu Pallokissat Mikkelistä.
– Viime kaudesta paljon muuttunut Pallokissat taistelee luultavasti samoista liigan keskivaiheen sijoista kuin mekin. Joukkue on fyysinen ja pääpalloissa vahva. Voittoa kuitenkin lähdemme hakemaan. Se vaatii kuitenkin selvästi tiiviimpää puolustamista. Odotan myös, että Brooke Barbuton lisäksi muutkin onnistuvat maalinteossa. Varsinkin Henna Lehdeltä on kauden edetessä lupa odottaa osumia, pohtii Moisio.

Maalivahtilupaus pitää omina vahvuuksinaan ulottuvuutta ja jalalla pelaamista. Myös nopeus ja vastaantulot ovat hyvällä tasolla.
– Eniten kehitettävää on varmasti keskityspalloissa ja sijoittumisessa. Niihin pitää nyt panostaa. Olen kuitenkin oikealla tiellä, motivaatio ja halu kehittyä ovat kovat. Olen vasta urani alkutaipaleella ja valmiina uusiin haasteisiin, korostaa Moisio.
19-vuotiaan Krista Moision jalkapalloura alkoi kenttäpelaajana. Vuonna 2008 valmentaja teki Kristasta kuitenkin maalivahdin.
Jakesia kaivataan kipeästi.

Edustanut 17-vuotiaista
lähtien kaikkia ikäkausimaajoukkueita
Tampereen piirin paras
tyttöpelaaja 2010 ja 2011
Suomen Cup hopea 2011 Ilves
Kevään 2013 ylioppilas tamperelaisesta Sammon urheilulukiosta

Portti maajoukkueeseen
Viime kaudella Naisten Liigassa kuudenneksi sijoittuneen Kokkolan F10:n maalivahti Linda Säätelä on nimetty 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen, joka pelaa EM-jatkokarsintaturnauksen Helsingissä 5.–10. huhtikuuta.
Naisten alle 20-vuotiaiden turnaus pelataan puolestaan Kanadassa 5.–24. elokuuta. Mukana on 16 joukkuetta neljään lohkoon jaettuna. Lohkojen kaksi parasta menee pudotuspelivaiheeseen
Krista Moisio jakoi vielä viime kaudella kokkolalaisseurassa torjuntavastuun Säätelän kanssa. Nyt Moisio tähyää MM -ryhmään.
– Lopullinen kokoonpano lyödään lukkoon vasta heinäkuussa. Yksi tärkeä näyttöpaikka on toukokuussa, kun kohtamme Ruotsin alle 23-vuotiaat, sanoo Moisio.
Hänen mukaansa porilainen futiskulttuuri ja harjoittelu poikkeaa melkoisesti siitä, mihin Moisio tutustui Kokkolassa. 
– Kaiken kaikkiaan Kokkolan aika samoin kuin Tampereella saatu futisoppi kehittivät paljon, vakuuttaa Moisio.
Hän uskoo, että kehitys jatkuu myös NiceFutiksessa.
– Sen vuoksihan tänne Poriin siirryinkin. Luotan siihen, että torjun NiceFutiksessa niin hyvin, että paikka maajoukkueessa vakiintuu. Se on mainio ponnahduslauta myös Helmareihin, Satu Kunnasta suomalaisvahdeista esikuvanaan pitävä Moisio korostaa.
PK-35 piti Brooke Barbuton ja Katrin Loon kiireisinä.
 

Vesa-Pekka Järvelä