MuSa odottaa hyvää kautta

Musan Salaman puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila myöntää, että koti- ja työkiireet ovat pitäneet hänet pienen hetken etäämmällä jalkapalloilun kuumimmasta sykkeestä. Kaisa-rouvan ja isännän uusimmat tulokkaat ovat 2,5 kuukauden ikäiset kaksoset Mortti ja Maisa, eikä Minttukaan ole kuin 2,5-vuotias.
Lounasvieraanamme oleva Autopeltikorjaamo Tapio Mattilan johtaja Mikko-Tapio sanoo puolileikillään, että kaksosten syntymän jälkeen hän on menettänyt yöllä työskentelyn vaihtoehdon. Kotona on sen verran paljon aktiviteettejä.
Toki Mattila tuntee oman seuransa meiningin ja pallomaailmaa. Alkavaa sarjaa ajatellen seuran Kakkosen edustusjoukkue on kuulemma hyvässä asennossa, mutta loukkaantumisiin ei ole varaa. Kun naapuriseura PPT nousi sekin samaan sarjaan, se näkyy pelaajarintamalla turhan pienenä rinkinä.
Mielenkiintoinen lisä MuSalle kesäksi on pelaajakaksikko Makedoniasta, Blumb Jusufi ja Bilal Velija. Jusufi palasi eilen perjantaina Poriin. Joukkue saa heistä terävän lisän.
– Pelaamme aivan sarjan kärkipaikoista, Mattila uskaltaa sanoa.
Mattila on vaikuttanut kymmenen vuotta MuSan johdossa. Hän on Suomen Palloliiton Satakunnan piirin varapuheenjohtaja sekä istuu usein liiton valtuustossa varajäsenen mandaatilla.
Hän näkee, että jalkapalloilu nousee nykyaikaisten korkeasti koulutettujen valmentajien kautta.
– Sellaisia pitäisi löytää lajin pariin.
Mattila on tyytyväinen, että MuSa:n valmentajakoulussa aloitti 11 henkilöä kouluttautumisen lajikasvatukseen. Hän mainitsee erikseen yhtenä kouluttajana toimivan Risto Puustisen, joka tekee seuran lasten rintamalla hyvää työtä.
Silti jotain kovempaa puheenjohtaja haluaisi peliin.
– Seurassa B- ja A-juniorit pelaavat liian harrastajamaisesti. C:stä vanhempien juniorijoukkueiden toimintatapoja olisi kehitettävä.
Hän pohdiskelee, että Ykkösessä kansainvälinen UEFA sanelee kovat vaatimukset, mutta Kakkonen pääsee vielä helpommalla. Hän visioi, että Musan kentälle katettu katsomo olisi hyvä lisä. Mutta jos Porissa lajin puitteita kehitetään isommin, hän sijoittaisi pelimerkit urheilukeskukseen.
Mattila toivoo, että MuSan sarjapelejä katsoisi mahdollisimman moni paikan päällä. Se olisi paras rahallinen tuki aikana, jolloin yritysraha on tiukassa.

Jukka Silvast