Myllymäki on menopäällä

Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki on lupaavassa vauhdissa. 24-vuotias satakuntalaissprintteri on kipaissut alkukesän aikana mielimatkansa 100 metriä neljässä kilpailussa. Viikko sitten Paavo Nurmi Gamesissä kankaanpääläinen pysäytti metrin myötätuulessa kellot aikaan 10,42. Myllymäen tuore ennätys on samalla Satakunnan uusi piiriennätys.
– Juoksu kulkee nyt liukkaasti. Takana on ehjä treenikausi ja olen päässyt harjoittelemaan ilman vammoja ja sairasteluja. Turun ennätysjuoksua siivitti mukava myötäinen, mutta muuten olosuhteet eivät olleet optimaaliset. Lämpöä oli vain 14 astetta. Kun kelit paranevat, uskon, että ajasta lohkeaa vielä kymmenys, sanoo Myllymäki.

Etelän lämmössä talven mittaan harjoitellutta Myllymäkeä on valmentanut jo usean vuoden ajan entinen pika-aituri Kai Kyllönen.
– Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Nyt tuntuu siltä, että olen kehittynyt jälleen muutaman askeleen, sanoo Myllymäki.

Turussa syntynyt ennätys jää vain neljä sadasosaa Zürichin EM-rajasta. Sen ovat tällä kaudella alittaneet jo 10,30 juossut Eetu Rantala ja 10,31 viilettänyt Jonathan Åstrand. Kaksikolla on matkaa Tommi Hartosen SE-aikaan vain kymmenys. Tulokset lupaavat hyvää myös 4x100 metrin viestiä ajatellen.
– Kärkiryhmään on tulossa muitakin. Jos vaan pysymme terveinä, saamme kasaan iskukykyisen viestikvartetin. Näyttää siltä, että pikaviestin uusi SE on realismia, vakuuttaa Myllymäki.

Myllymäki ei vielä tällä kaudella ole kokeillut 200 metrin matkaa, jolla kankaanpääläisen ennätys on Lahdessa elokuussa 2012 juostu 21,53.
– Kun satanen kulkee, uskon on ennätysvauhti löytyy myös kakkoselle. Kesää on vielä jäljellä ja parhaat paukut on ladattu elokuulle. Zürichin legendaarisella Letzigrundilla olisi huikea hyökätä ennätysten kimppuun, kertoo Myllymäki.

Myllymäen uusi ennätys vei historian kirjoihin Kimmo Saariston 30-vuotiaaksi ehtineen piiriennätyksen. Porin Tarmon monikertainen Suomen mestari kellotti 10,44 Kajaanin Kalevan Kisoissa 6. heinäkuuta.

Saariston aika jäi vain sadasosan Antti Rajamäen SE:stä. Ennätysjuoksua edelsi porilaisen paha loukkaantuminen syksyllä 1983. Saariston reisiluu katkesi, kun hän kävi kokeilemassa amerikkalaista jalkapalloa.
– Piiriennätyksen olikin jo korkea aika vaihtaa omistajaa. Pikajuoksussa pilkottaa taas pientä valoa. Laji on herkkä, mutta toivotaan, että kehitys jatkuu ja kaverit pysyvät terveinä. Suomen ennätyksenkin olisi aika jo kaatua, sanoo Saaristo.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä