Naisten pesispronssit ratkaistaan Porissa

Naisten Superpesiksen pronssiottelusarja saa arvoisensa päätöksen tulevana lauantaina. Finaalista rannalle jääneet Porin Pesäkarhut ja Rauman Lukko ratkaisevat Porin pesäpallostadionilla kello 16 alkavassa ottelussa himmeimpien mitalien kohtalon.

Molemmat satakuntalaisjoukkueet ovat aikaisemmissa kamppailuissa ottaneet vierasvoiton. Lukko oli jo erittäin lähellä historiansa ensimmäistä SM-pronssia sunnuntaina kotiareenallaan.

Henkisen vahvuutensa osoittanut Pesäkarhut nousi kuitenkin ahdingosta toiseen kotiutuslyöntikisaan edenneessä taistelussa. Ratkaisun Sami Österlundin ja Seppo Arbeliuksen luotsaamalle porilaisjoukkueelle iski Eveliina Kesti.

Omiaan kiitellyt Österlund myöntää kamppailun pronssimitaleista käyvän kovana. Hänen mukaansa joukkueella oli pitkästä aikaa halu ja tahto isosti päällä. Österlund korostaa, että Rauma ollut aina vaikea paikka pelata ja Lukko on vaikea vastustaja voittaa.

Lukon pelinjohtaja Mika Takalahti harmitteli toisen otteluvoiton lipumista käsistä. Mutta hänen mukaansa taistelu jatkuu. Lukon leirissä on edelleen vahva usko pronssimitaleihin. Se vaatii lauantaina Porissa raumalaisilta seurahistorian toista voittoa.

Pronssikamppailun tapaan myös taistelu tämän kauden Superin mestaruudesta eteni kolmanteen otteluun. Kullasta kamppailevat Jukka Liikalan luotsaama Lapuan Virkiä ja Jussi ”Nalle” Viljasen johtama Jyväskylän Kirittäret. Molemmat onnistuivat ryöstöretkessään. Kirittäret haki voiton Lapualta ja Virkiä puolestaan Jyväskylästä. Lauantaina joukkueet kohtaavat kolmannen kerran, nyt Virkiän kotikentällä.

Pesäkarhut–Lukko lauantaina 12.9. kello 16 Porissa

Vesa-Pekka Järvelä