Narukerän Hyvönen luottaa ryhmäänsä

Porin Narukerä on pelannut nyt 12 ottelua jääpallon Bandyliigassa. Viime viikonvaihteessa Narukerä pelasi kaksi ottelua kotikentällään Porin tekojääradalla. Tuloksena tasapeli 5–5 Mikkelin Kamppareita vastaan ja sunnuntaina tappio 4–8 lukemin JPS:lle. 
Ensimmäistä kauttaan päävalmentajana luotsaavaa Narukerä-ikoni Heikki Hyvönen on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.
– Kaksi voittoa olemme saavuttaneet ja yhden tasapelin. Olen ihan kohtuullisen tyytyväinen nuorekkaan ryhmämme pelaamiseen alkukauden osalta. Nyt meillä on hieman taukoa otteluista, joten ehdimme hyvin harjoittelemaan lisää. 
Seuraava ottelu on 17. tammikuuta Oulussa. 
– Jääpallossa moni asia on niin pienestä kiinni. Ensinnäkin pääsimme isolle jäälle harjoittelemaan suhteellisen myöhään ja oman aikansa se ottaa, että saamme pelaamistamme kehitettyä. En ole millään muotoa huolestunut pelaamisemme suhteen. Edelleen meillä on tavoitteena pudotuspelit ja siellä mennä mahdollisimman pitkälle. Edes mestaruus ei ole meiltä millään muotoa karannut, kertoo Hyvönen.
 
Viime sunnuntain ottelussa Narukerä kohtasi JPS:n ja hävisi ottelun 4–8 lukemin. Narukerän kompastuskiveksi muodostui JPS-ottelussa puolustuspelaaminen. Kahdeksan päästettyä maalia omiin on aivan liikaa pelatakseen voitosta pääsarjan otteluissa. JPS osui kolme kertaa rangaistuslyönneistä, joista osa tuomittiin kyllä aivan liian helpolla.
– Aina voidaan selitellä ja arvostella tuomareita. Yksi rankkareista tuomittiin, vaikka meidän pelaaja ei edes koskenut vastustajaan. Harmittaa omien puolesta, kun oma pelaaja tulee lähes tippa linssissä kertomaan valmentajalle, ettei ehtinyt edes koskea vastustajaan, kun pilli soi rankkarin merkiksi. Kohtuuttoman kovaa koulua joutuu joukkue välillä kärsimään. Saimme sunnuntain ottelussa parannettua peliämme toisella jaksolla, mutta ei nyt vaan voittoon saakka riittänyt. Puolustuspelaamistamme on saatava jatkossa parannettua.
 
Narukerän monivuotinen kapteeni ja 47-vuotias seuraikoni Heikki Hyvönen päätti ansiokkaan ja mittavan pelaajauransa viime kauden päätteeksi. Torniosta Poriin 1980-luvulla Poriin saapunut Hyvönen pelasi kaikkiaan 21 kautta pääsarjatasolla Suomessa. Ruotsin pääsarjassa Hyvönen pelasi kolme kautta ammattilaisena edustaen IFK Motalaa ja Ljusdals BK:ta. Pelikentille kokenut Hyvönen ei enää haikaile.
– Olkapää on siinä kunnossa, ettei pelaamisesta tulisi ainakaan tällä kaudella yhtään mitään. Viime kesän golf-kausikin jäi väliin olkapääleikkauksen jäljiltä. Siinä mielessä tietysti pelaaminen houkuttelisi nyt, kun oma poikakin pelaa edustusjoukkueessa. Mutta kyllä minun pelini ovat jo pelattuja, alleviivaa Heikki Hyvönen.
 
Jääpallon Bandyliigassa Narukerä-luotsi toivoisi olevan enemmän joukkueita mukana. Tällä kaudella liigassa pelaa vain yhdeksän joukkuetta.
– Olisin mielelläni nähnyt Tornionkin vielä pelaavan pääsarjassa. Enemmän laajuutta saisi pääsarjassa olla. Joku 12 joukkueen sarja olisi varmasti hyvä määrä. Mutta näillä mennään, päättää Hyvönen.
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon