Nyt ottaa Masia pattiin

Vammat ovat varjostaneet Masi Marjamäen kiekkouran viimeisiä vuosia. Patapakkaan täksi kaudeksi Tapparasta siirtyneeltä voimahyökkääjältä jäävät myös tämän liigakauden ensimmäiset viikot väliin. Viime keväänä kirvesrintojen paidassa hyvään liitoon lähteneen Marjamäen polvi vääntyi elokuun alkupuolella pelatussa KooKoo-kamppailussa.
– Tiesin heti, että nyt kävi huonosti. Olen tottunut vakaviin vammoihin, mutta tällä kerralla loukkaantuminen harmittaa erityisen raskaasti. Olin jo elokuun alussa hyvässä iskussa ja täynnä intoa uudesta Ässä-pestistä. Positiivista on kuitenkin, että kuntoutus on ainakin toistaiseksi sujunut ilman takapakkia, sanoo Marjamäki.

Marjamäki palasi patapaitaan hyvillä fiiliksillä. Kookkaan laitahyökkääjän kesäharjoittelukin sujui mallikkaasti. Perusta on siis repaleista viime vuotta kovempi. Täydessä pelikunnossa tammikuussa 30 vuotta täyttänyt laituri uskoo olevansa noin kuuden viikon kuluttua.
– Hiki irtoaa jo treeneissä, mutta monet vammat ovat tuoneet järkeä ja malttia. Virtaa on rutkasti, mutta nyt ei pidä hätiköidä. Polven pitää olla sataprosenttisesti kunnossa ennen kuin lähden tositoimiin, korostaa Marjamäki.

Rauman Äijänsuon tämäniltaisessa liiga-avauksessa Padasta ovat Marjamäen lisäksi poissa varmuudella veritulpasta toipuva Matti Kuparinen ja kuudeksi viikoksi sivuun elokuussa joutunut Ville Ahlgren.
– Vammat kuuluvat valitettavasti tähän lajiin. Nyt meidän kohdalle on vain osunut huonoa tuuria. Positiivista asiassa on, että loukkaantumiset avaavat näyttöpaikkoja nuorille. Lahjakkaita kavereita jengissä riittää, osa heistä näytti kykynsä jo viime kaudella, mutta uusia lupauksia on taas tulossa. Koossa on mielenkiintoinen ryhmä, jossa on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Kokonaisuutena joukkue on hyvin Rockyn tyyppinen, painottaa Marjamäki.

Yksi mielenkiinnon kohteista löytyy Padan uusiutuneelta maalivahtiosastolta. Ässät lähtee kauteen kolmen A:n kolmikolla Ari Ahonen-Andreas Bernard-Arttu Kulmala.
– Ahosella on vankkaa kokemusta lännestä ja idästä. Andy on pelannut treenikaudella todella hyvin. Meillä on maalinsuulla taitava kaksikko. Kilpailutilanne potkii varmasti kumpaakin, ja varmasti Arttuakin, sanoo Marjamäki.
Ässät avaa halliremontin vuoksi kauden 2015–2016 kymmenellä vierasottelulla. Marjamäen mielestä nyt on todellinen iskun paikka.
– Pata on viime vuosina ollut terävänä myös vieraskaukaloissa. Luotan siihen, että peli kulkee tehokkaasti jo ennen lokakuista kotiavausta, veikkaa Marjamäki.

Masi Marjamäki lähti Porin Ässistä jo 18-vuotiaana Kanadan junioriliigaan WHL:n Red Deer Rebelsiin. Takaisin kasvattajaseuraansa Marjamäki siirtyi ensimmäisen kerran vuoden 2007 lopulla.

Vesa-Pekka Järvelä