Ollilasta huippulukkari Kankaanpäässä

Kankaanpään Mailan naisten Superpesisjoukkueen lukkarina nostaa palloja porilaislähtöinen Taiju Ollila. Ollila on pelannut Kankaanpäässä jo lähes kahdeksan vuotta. Pelaajana kehityskäyrä on ollut nouseva. Tällä hetkellä KaMa-lukkari kuuluu sarjan kärkipään syöttäjiin.
– Taiju on kehittynyt pelaajana huimasti. Hän on parhaana päivänä yksi tämän sarjan parhaita lukkareita. Taijun suurin vahvuus on ehdottomasti taktisella puolella, hän pelaa meillä tärkeässä roolissa numerolla viisi. Hän ei ole niinkään fyysisen puolen pelaaja. Kuuluu meillä sisäpelissä kotiuttajaosastoon, kertoo pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Ollila koki toukokuun lopulla kauhunhetkiä kentällä, kun Mansen Räpsän lyöntivuorossa olleen Jatta Vuorisen maila pamahti syöttötilanteessa suoraan päähän. 
Hurjan näköisestä tilanteesta Pomarkun lähistöllä kotiaan pitävä lukkari selvisi kuitenkin lähinnä säikähdyksellä.
– Tilanne näytti varmaan hurjemmalta, mitä se lopulta oli. En joutunut ottamaan edes särkylääkettä. Kolme tikkiä päähäni ommeltiin, Ollila kertoo.
– Tapahtuman jälkeisessä pelissä pelasin yhden ottelun jokerina, kun vähän katsottiin, että kumiseeko päässä. Mitään traumoja ei siitä tapauksesta jäänyt. Ei sellaista ehdi enää edes muistelemaan kentällä. Näitä vaan joskus sattuu, eikä siinä sen kummempaa, hän myhäilee.

Taiju Ollila on Porin Pesäkarhujen kasvatti, joka aloitti pesäpallon 11-vuotiaana Porissa kaverinsa mukana. Takaisin Poriin siirtyminen ei ole oikeastaan koskaan konkretisoitunut. Oman kokemuksensa mukaan hän joutui vähän mustalle listalle Porissa pelatessaan.
– Ei ole edes tehnyt mieli palata Poriin pelaamaan. Ei minulla tietenkään mitään kaunaa Porin suuntaan ole, mutta asiat menivät aikanaan vaan näin. Kerran olen ollut neuvottelukosketuksessa Poriin Kankaanpään vuosien aikana. Se oli silloin, kun Kaisa Salmela pelasi Porissa, mutta minulla oli silloinkin voimassa oleva sopimus Kankaanpäähään.

Pesäpalloa siviilitöiden lisäksi pelaava Ollila nauttii pelaamisesta täysin rinnoin. Onhan pesäpallo tavallaan suvussa äidin puolelta. Ollilan äidin sisaren lapsista Jouni Kalliokoski pelasi aikanaan Alajarven Ankkureissa Superia. Tuomo ja Teemu Kalliokoski pelaavat tälläkin hetkellä Nurmon Jymyssä Suomensarjaa. 
Omaan pelaamisen tasoon KaMa-lukkari on kohtuullisen tyytyväinen.
– Oma kausi lähti ihan hyvin liikkeelle, jonka jälkeen tuli pieni notkahdus. Se saattoi johtua osaltaan siitä loukkaantumisesta, mutta nyt olen saanut taas peliäni parannettua. Joukkueemme osalta on mennyt ihan kohtalaisesti, vaikka välillä toki pelimme on turhan paljon ailahdellut. Kai se vähän kuuluukin nousijajoukkueen kasvukipuihin. Me tavoittelemme edelleen paikkaa pudotuspeleihin, eli kahdeksan parhaan joukkoon. Meillä kaikilla on joukkueessa vahva usko tuon paikan saavuttamiseen. Oma tavoitteeni loppukauden osalta on auttaa joukkuetta niin hyvin, kuin kykenen, päättää Ollila.

JUSSI AHO

 

Tuntematon