Pata harjoittelee evakossa ja pelaa vieraissa

Isomäen jäähallin saneeraus vaikuttaa monin tavoin porilaisen jääkiekkoilun arkeen. Ässät pääsee pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa vasta lokakuun 10. päivänä, kun HPK saapuu Ässien vieraaksi. Sitä ennen Ässät pelaa kymmenen ensimmäistä liigaotteluaan vieraskaukalossa. 
Vieras on joukkueen harjoituspaikkakin. Astora-areenan kaukalo on toki tuttu, mutta kaikki muu onkin sitten lähes eksotiikkaa hipovaa toimintaa.

Pelaajat riisuvat harjoituksiin tullessaan siviilivaatteensa Isomäen puskissa sijaitsevassa työmaaparakissa. Sieltä pelaajat siirtyvät lähes aatamin asussa viereisen Astora-areenaan pukukoppiin.
– Onhan tämä aika poikkeavaa siihen nähden, mihin meillä Porissa ollaan totuttu, mutta kyllä kauteen valmistautuminen näissäkin olosuhteissa onnistuu. Kaikki tietenkin ymmärtävät, miksi täällä ollaan evakossa, enkä ole kuullut kenenkään näistä olosuhteista valittavan, kertoo ässähuoltaja Kimmo Korhonen.

Jos pelaajat joutuvat pataleirissä harjoittelemaan normaalista poikkeavista olosuhteissa, niin vielä kovempi työ on Ässien huoltajilla. Jääkiekkojoukkueen arjessa syntyy päivittäin valtava määrä pyykkiä, eikä hygieniasta voi tinkiä. Liigajoukkueiden kopeissa on aina myös aivan oma pyykinpesuhuone, jossa huolto pesee päivittäin pyykkiä. Näin tehdään tälläkin hetkellä, mutta aika työläällä tavalla.
– Meillä on Lehtosen Karin varastohallissa Tikkulassa pesukoneet. Joka päivä täältä roudaamme pyykit henkilöautolla Tikkulaan, jossa pesemme pyykit. Sieltä tuomme ne sitten taas puhtaana takaisin. Oma hommansa siinäkin tietysti on, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet tälläkin systeemillä, myhäilee huoltaja Korhonen.

Porin Ässien liigajoukkueen arki menee vielä hetken aikaa evakkotiloissa. Isomäen halliin uusiin pukutiloihin Ässien on määrä päästä vasta lokakuun 7. päivä, siis vain kolme päivää ennen ensimmäistä kotiottelua. 
Hyvää kannattaa kyllä odottaa, sillä saneeratun hallin uudet tilat ovat lähes vertaansa vailla Suomessa. Pelaajille tulee Isomäen pukutiloihin oma lounge, jossa voi pelailla vaikka pleikkaria, keittää kahvia, katsella televisiota tai vaikka loikoilla sohvalla. Sellaista ei Porissa ennen ole ollut. 
Liigajoukkueen saunastakin tulee uimahallin saunan kokoinen, ellei sitten ole jopa suurempi. 

Hallintopuolella tuli seuran johtoportaalle harmaita hiuksia, kun edellisestä tilikaudesta muodostui tappiollinen. Viime tilikauden tulos on 358 659,40 euroa tappiollinen. Tilikauden 2014–2015 liikevaihto oli 5 421 786 euroa.
– Suurimmat syyt tappiolliseen tilikauteen olivat pienentyneet pääsylipputulot sekä budjetoitujen henkilöstökulujen ylitys. Taloudellinen tilanteemme on kuitenkin vakaa, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.
Ässät julkistaa tulevan kauden budjetin keskeiset tunnusluvut yhtiökokouksen jälkeen.
HC Ässät Pori Oy on merkittävä työllistäjä ja veronmaksaja. Tilikauden aikana yhtiö työllisti yhteensä 104 henkilöä, joista päätoimisia oli 55. HC Ässät Pori Oy maksoi erilaisia veroja yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Koko toimintahistoriansa aikana HC Ässät Pori Oy on maksanut erilaisia veroja yhteensä 16,5 miljoonaa euroa.
Siinä mielessä rakennustyömaallakin on täysi työrauha.

Jussi Aho

 

Tuntematon