Pata porisee jo

SM-liiga potkaistaan käyntiin tänään neljällä paikkakunnalla. Kiekkokansan katseet kohdistuvat erityisesti Helsingin kuumaan paikallispeliin.
Pori–Rauma -akselilla lätkäfanit joutuvat odottamaan perjantaihin asti. Kahdesti harjoituspeleissä ennen kautta kamppailleet Lukko ja Ässät ottavat mittaa Rauman Äijänsuolla. Padan lauantaiseen kotiavaukseen saapuu TPS.

Lupaavasti treenipeleissä esiintynyt Ässät starttaa tosipeleihin yhtä poikkeusta lukuunottamatta terveenä.
– Tommi Taimin toipunut on sujunut vähintään ennusteiden mukaan. Hän palaa parin viikon sisään harjoituksiin. Tositoimiin Tommi palaa vasta myöhemmin. Tarkoituksena on, että pidetään koko ryhmä virkeänä näin alussa, kertoo Ässä-luotsi Karri Kivi.

Kiinnostavaksi Ässienkin alkukauden tekee myös mahdollisesti NHL-liigaan iskevä työsulku. Se saattaa tuoda Padan rinkiin New York Islandersin Jesse Joensuun.
– Hienoahan se on, että seuran oma kasvatti haluaa pelata vanhassa seurassaan. Myös meillä on samanlainen tahtotila. Mitään ei ole kuitenkaan toistaiseksi sovittu. Katsotaan viikonlopun jälkeen, mikä tilanne NHL:ssä on. Silloin olemme asiassa viisaampia, sanoo Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

Merkittävän osan tämän kauden pelaajabudjetistaan käyttäneen Ässien viimevuotisesta pakasta poistui peräti 12 pelaajaa. Uusia kasvoja ringissä on kahdeksan.
– Tarkoitus olikin, että ryhmää supistetaan jonkin verran viime kaudesta, paljastaa Hirsimäki.

Ässät lähtee sarja-avaukseen harjoitusotteluista tutulla permanentilla. Yhtään patapaitaa ei ainakaan toistaiseksi ole Mestiksen mukana.
– Pakkien määräkään ei ole ongelma. Taimin paluun jälkeen meillä on rivissä kahdeksan puolustajaa. Lisävoimiin ei ole juuri nyt tarvetta, vakuuttaa Karri Kivi.

 

 

Vesa-Pekka Järvelä