Pelissä parhaimmillaan

Jalkapallon Ykköseen nousseiden paprikapaitojen kokenut veräjänvartija Lauri Pirhonen ei ole täysin tyytyväinen FC Jazzin alkukierrosten esitykseen.
– Lähdemme saalistamaan jokaisesta ottelusta täyttä pottia. Pisteitä pitäisi olla enemmänkin. Emme ole jostain syystä kyenneet ehjiin 90 minuutin esityksiin. Olemme joutuneet selittelemään ja siihen pitää saada muutos. Meillä on kaikki resurssit kaataa jokainen vastustaja. Sapluuna on kunnossa ja virheistä on otettava oppia, vakuuttaa Pirhonen.

Veikkausliigassa 25 ottelua torjuneen Pirhosen mukaan Jouni Joensuun valmentama porilaisjoukkue on ollut avausjaksolla jäässä niin tappio-otteluissa AC Oulua ja JJK:ta kuin 0–0-tasapelissä Ilvestä vastaan.
– Tappiot harmittavat aina, samoin kuin kotitasapelit FC Hakaa ja tupsukorvia vastaan. Valkeakoskelaiset olisivat olleet täysin lyötävissä ja lähellä se toki olikin, harmittelee Pirhonen.

Heinäkuun alussa 30 vuotta täyttävä Pirhonen luottaa kuitenkin FC Jazzin nykyiseen ryhmään.
– Sarjan alku on todistanut Ykkösen tasaisuuden. Marginaalit ovat pienet: kuka tahansa voi todellakin voittaa kenet vain. Jo nyt kuitenkin näyttää selvältä, että ennakkosuosikit ovat odotetun vahvoja. Piikkipaikalla keikkuva KTP tuntuisi ehkä valmiimmalta Veikkausliigaan. Kausi on kuitenkin nuori ja voimasuhteet voivat vielä muuttua, pohtii itsekin urallaan Kotkassa pelannut Pirhonen.

FC Jazz naulasi kauden alla viralliseksi tavoitteekseen sijat 1–8.
– Ne ovat tällä pelaajistolla realismia. Koossa on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, kotimaista ja ulkomaista. Nuorempi kaarti on osoittanut jo potentiaalinsa ja ulkomaalaiset oman taitotasonsa. Joukkueessa on hyvä henki ja fiilis, sanoo Pirhonen.

Kokenut Jazz -maalivahti on omasta mielestään hyvässä pelikunnossa – niin fyysisesti kuin henkisestikin.
– Vaikka tällä iällä kropassa on jo pieniä kolotuksia, tunnen kehittyneeni. Pelivuodet ovat tuoneet järkeä ja itseluottamusta. Kokemuksen myötä turha hötkyily ja hermoilu on jäänyt pois, kertoo Pirhonen.

Hän sanoo harjoitelleensa tälle kaudelle sata lasissa.
– Treenit vedän aina täysillä, mutta parhaimmillani olen kuitenkin vasta pelissä. Yhtään unelmapeliä ei silti ole vielä tälle kaudelle ole osunut. Uskon, että niitäkin vielä tulee – niin itselleni kuin joukkueelle, lupaa Pirhonen.
 

Iiroista Jazziin
FC Jazz sai uuden puolustuspään pelaajan Raumalta. Pitkään Pallo-Iirojen tukipilareihin kuulunut 23-vuotias Verneri Salminen on kuulunut kuukauden ajan paprikapaitojen harjoitusvahvuuteen.
Salmisen otteet ja halu kehittyä vakuuttivat valmennusjohdon ja hän oli mukana jo perjantaisessa Ilves-kamppailussa.
Toiminnanjohtaja Tomi Leivo-Jokimäen mukaan FC Jazz tarvitsee syvyyttä joukkueen materiaaliin.
– Meillä on koossa hyvä nippu. Salminen tuo omalta osaltaan lisää taistelua pelipaikoista, vakuuttaa Lauri Pirhonen.
 

Vesa-Pekka Järvelä