Pesäkarhut sai ykköspesispaikan

Porin Pesäkarhujen pitkäaikainen haave toteutui. Superpesispaikan lisäksi seuralla on tulevalla kaudella joukkue myös ykkösessä. 
– Liiton johtoryhmä on hyväksynyt siirtoanomuksemme. Laitilan Jyske on menettänyt oikeutensa ykköspesiksen sarjapaikkaan ja pääsemme pelaamaan tulevalla kaudella myös toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Se on pitkien pelimatkojen vuoksikin taloudellisesti iso ponnistus, mutta seuran nuorten pelaajien kehittymisen kannalta erinomainen. Nyt meillä on polku, jota pitkin on helpompi edetä kohti Superpesistä. Samankaltaista polkua kulkevat muun muassa Viinijärvi ja Kirittäret, sanoo Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine.

Pesäkarhujen edustusjoukkue siirtyi kesken viime kauden Sami Österlundin komentoon, kun UPV:n kasvatti nousi Petri Kaijansinkon, Marko Hovin ja Risto Ojanperän varjosta porilaisjoukkueen ykköspelinjohtajaksi.
– Ykköspesiksen paikkaa on odotettu jo useamman vuoden ajan. Se mahdollistaa lupausten kehittymisen ja on oiva tilaisuus niillekin, jotka loukkaantumisen jälkeen hakevat taas pelituntumaa superin peleihin, korostaa Österlund.

Viuhkan varteen siirryttyään Österlund sai Pesäkarhujen kurssin kääntymään ja hänen taitonsa sai myös arvostusta. Porilaisjoukkueen unesta herättänyt Österlund valittiin kauden päätteeksi naisten Superpesiksen vuoden pelinjohtajaksi. 

Syyskuussa Pesäkarhut ja Österlund sopivat kautta 2015 koskevan sopimuksen. Se sisältää myös option kaudesta 2016. Päävalmentajan pestinsä lisäksi Österlund toimii pelinjohtajana sekä seuran valmennuspäällikkönä.

Österlundin mukaan joukkue on edennyt suunnitelmien mukaan.
– Olen tyytyväinen syksyn harjoituskauteen. Ilmapiiri on ollut avoin ja asenne treeneissä kohdallaan. Leirejä pidettiin marraskuusta alkaen kaikkiaan neljä. Leirivahvuudessa on ollut 17 pelaajaa. Mukana on ollut nuoria, jotka ovat ottaneet hyvin paikkansa ryhmästä. Nyt näyttää siltä, että he taistelevat tosissaan tulevan kesän pelipaikoista, uskoo Österlund.

Pesäkarhujen uudeksi toiminnanjohtajaksi nimettiin lokakuussa Satu Kojola.
– Satu tuli mukaan urheilun ulkopuolelta, mutta hän on päässyt erinomaisesti sisään pesäpallon maailmaan. Toiminnanjohtajan paikka on viime vuosina ollut tuulinen, mutta toivotaan, että Satu jatkaa meillä edeltäjiään pidempään, sanoo varapuheenjohtaja Saara Lindblad.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä