Porin nuori pihkaniska

Useita henkilökohtaisia arvokisamitaleita saavuttaneen Heli Jukkolan menestyksekkään kilpailu-uran jälkeen yhtä kirkasta suunnistustähteä ei Porin suunnalta ole noussut. Silti tulevaisuus Rastikarhuissa näyttää valoisalta. Suunnistuskoulussa nuoria on tällä hetkellä noin 40. Iältään he ovat 7 ja 13 ikävuoden väliltä. 
 
Jatkossa voidaan Rastikarhujen toimesta odottaa jälleen menestystä. Seurassa tehdään pitkäjänteistä työtä ja seuran tytöt suunnistivat viime kesänä 18-vuotiaiden sarjassa Nuorten Tiomilassa sijalle 6. Hyvin ovat pärjänneet myös alle 12-vuotiaat. 
 
Venlojen viestin voittoon 20 vuotta sitten yltäneiden Rastikarhujen naisjoukkue on viime vuosina sijoittunut suunnistuksen kotimaisessa huipennuksessa Jukolan viestissä kohtuullisen hyvin. Yksi Mira Kaskisen Ulvilan Urasta vahvistuksekseen saaneen RasKan tulevista tukipilareista on Elli Peltomäki. 
 
20-vuotias Peltomäki oli mukana Suomen joukkueessa, joka kilpaili viime kesänä Tshekissä järjestetyissä nuorten MM-kisoissa. 
– Tarkoituksenani oli tehdä perussuoritukset. Tshekin kisat menivät kuitenkin odotettua heikommin. Parhaiten sujui keskimatka, mutta silläkään en ollut parhaimmillani. Suorituksia haittasi sairastelu eikä suunnistus sujunut toivottuun tapaan. Ehkä sorruin myös pieneen yliyrittämiseen. Kokemus kuitenkin karttui ja nyt katson jo tulevaan kauteen, sanoo Peltomäki. 
 
KaJ Vartion valmennuksessa ripeästi kehittynyt nuori lupaus on nyt kovan haasteen edessä. 
– Askel aikuisten sarjaan on tunnetusti pitkä. En kiirehdi enkä odota vielä ensi kaudelta mitään huippusijoituksia vaan kilpauraa rakennetaan pitkäjänteisesti, painottaa Peltomäki. 
 
Pitkää suunnistusmatkaa suosikkinaan pitävä Peltomäki panostaa ennen kaikkea taitoharjoitteluun. 
– Kesän päätähtäin on alle 23-vuotiaiden Euromeeting -turneella. Tavoitteena on myös menestyä SM-kisoissa ja olla auttamassa Rastikarhuja hyvään sijoitukseen Kuopio-Jukolassa, pohtii Peltomäki.
Vesa-Pekka Järvelä