Rasmus Rinne torjuu nyt Sportissa

Rasmus Rinteen lätkäseikkailu länsirannikolla jatkuu Vaasassa. 195-senttinen veräjänvartija seisoo tulevalla kaudella Sportin tolppien välissä. Hyvinkään Ahmojen kasvatilla on taskussaan vuoteen 2018 asti ulottuva sopimus.
– Se on helpotus. Kerrankin on suurempi varmuus siitä, missä tulen lähiaikoina pelaamaan. Luotan siihen, että tällä kaudella tulee myös peliminuutteja. Viime kausi Lukossa livahti Ryan Zapolskin varjossa. Pelejä kertyi runkosarjassa vain kahdeksan ja pelasinkin 11 ottelua lainalla Mestiksen KeuPa HT:ssä, kertoo Rinne.

Nyt Rinteelle on luvassa toivottavasti ja todennäköisesti enemmän vastuuta.
– Uskoisin, että taistelemme treenipelit puoliksi pelanneen Mika Järvisen kanssa tasapäisesti peliajasta. Kilpailutilanne on luonnollisesti olemassa, mutta tärkeintä on tietysti tuoda joukkueelle voittoja. Toinen ei voi pelata jokaista ottelua, ennakoi Rinne.

Juniorina sekä Jokereissa että HPK:ssa pelannut Rinne kertoo saaneensa Vaasassa uutta oppia torjuntoihinsa.
– Sain Liigaan siirryttyäni vahvan pohjan jo Ässissä Jaakko Rosendahlin ja Lukossa Mikael Vuorion valvovien silmien alla. Sportin maalivahtivalmentaja Aki Näykkikin on antanut hyviä vinkkiä. Lähdimme liikkeelle vahvuuksieni kautta ja kesän mittaan panostimme erityisesti lähipelaamiseen.

Tuloksellisesti harjoituskauden ottelut ovat menneet Sportilta heikosti. Tomek Valtosen suojatit ovat onnistuneet voittamaan vain tanskalaisseura SönderjyskE:n kahdesti. Viimeisessä harjoituspelissä vaasalaiset osoittivat kuitenkin piristymisen merkkejä. Kotkapaidat kaatoivat vieraissa Liigan kestosuosikkeihin kuuluvan Kärpät maalein 2–4. Torjuntavastuun Oulussa kantoi KHL:n Amur Habarovskissakin pari vuotta sitten pelannut Mika Järvinen.
– Peli loksahtelee vähitellen uomiinsa. Rosterissa on monta uutta kasvoa, joten yhteen hitsautuminen ottaa aina oman aikansa. Uskon, että syksyn mittaan tulemme nostamaan tasoamme selvästi. Joukkueessa on riittävästi taitoa, tehokkuutta ja tahtoa, vakuuttaa liigadebyyttinsä Ässissä syksyllä 2013 tehnyt Rinne.

Sportin liigastartti tapahtuu perjantaina Mikkelissä. Sarjanousija Jukureiden jälkeen vastaa luistelee lauantaina Lahden Pelicans.
– Mielenkiintoinen paikka aloittaa. Haemme Mikkelistä revanssia. Kohtasimme Jukurit harjoituskaudella kahdesti ja hävisimme molemmat kamppailut Risto Dufvan suojateille rankkareilla, sanoo Rinne.

Rasmus Rinteen lisäksi Rauman Lukosta Vaasaan siirtyivät täksi kaudeksi hyökkääjät Olavi Vauhkonen ja Filip Riska. Sportin puolustuksessa luutii nykyisin eurajokelaislähtöinen Markus Nordlund.

Vesa-Pekka Järvelä