RD vakuutti Juha Vuoren

Ulvilalaissyntyinen Juha Vuori on vuodesta 2008 alkaen ollut osa Rauman Lukon vankkaa valmennustiimiä. Kesken viime kauden Rauli Uramalta vetovastuun ottanut  vuotias Vuori luotsasi raumalaisia SM-liigan loppupeleissä.
 
Nyt 37-vuotiaan Lukko-koutsin edessä on liigakausi sinikeltaisten päävalmentajaksi pestatun Risto Dufvan aisaparina. Kaksikon lisäksi vaihtoaitiossa ohjeita jakaa tulevalla kaudella myös
JyPistä Lukko-leiriin siirtynyt Jesse Welling. Työjako on jo muotoutunut. 
Kunniahimoinen, menestynyt ja kovan auktoriteetin omaava Dufva on Vuorelle tuttu jo takavuosilta.
– Toivoin, että tiemme kohtaisivat vielä jossain vaiheessa. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus ja yhteistyö on lähtenyt mukavasti käyntiin. Olemme vasta alkumetreillä. RD on antanut askelmerkit, mitä kohti mennään. Hänen kädenjälkensä näkyy jo nyt. Olemme oikealla tiellä – sen osoitti jo lupaavasti sujunut Pitsiturnauskin, kertoo Vuori.

Kovin odotuksin joka syksy liigaan startanneilla kettupaidoilla on edessä uusi projekti; valmennuspuolen muutosten lisäksi useita tuoreita kasvoja myös kaukalossa.
– Kivijalkana on viime vuosilta tuttu pelaajarunko. Sitä on vahvistettu muutamalla täsmähankinnalla. Paljon lasketaan luonnollisesti tiiviiseen maalivahtipeliin. Petri Vehasen varaan on hyvä rakentaa, mutta peliaikaa riittää myös Simon Nielsenille. Heidän takanaan torjuntavastuuseen on kasvamassa Oskari Setänen, Vuori muistuttaa.

Lukon uudessa liigaryhmässä on muitakin mielenkiintoisia nimiä: liukkaasti liikkuva Kimmo Koskenkorva, JyPin mestariryhmästä siirtynyt Filip Riska, Kladnossa kiekko-oppinsa saanut nuori tshekkihyökkääjä David Stach, Ässissä kaksi kautta kiekkoillut Ryan Caldwell ja kahden passin Justin Azevedo.
– Vaisumman kauden jälkeen odotan Caldwelliltä uutta nousua. Hänellä on spesiaaliavuja, joista on Lukolle paljon iloa. Portugalin kansalaisuuden saanut Azevedo on hänkin jo todistanut taitonsa. Ratkaisupaikoissa vahvuutensa osoittanut Justin on sisupussi, joka käyttää pienen tilan tehokkaasti hyväkseen, kehaisee Vuori.
 
Omia junioreita kasvattavasta LukkoAkatemiasta liigaryhmässä on harjoituskaudella luistellut neljä nuorta lupausta.
– Akatemian asemaa kehitetään määrätietoisesti. Pyrkimyksenä on, että omasta junnukaartista saataisiin tulevaisuudessa entistä enemmän liigatasolle valmiita pelimiehiä, korostaa Vuori. 

Kovaa elokuussa harjoitellut ja Pitsiturnauksen voiton vienyt Lukko esittelee nykykokoonpanonsa ja -kuntonsa tänään ja huomenna Lahdessa. Easton turnauksen muut joukkueet ovat isäntäseura Pelicans ja KHL-liigan Torpedo.
– Tavoitteena on saada joukkue vähitellen pelillisesti sille tasolle, jolla menestystä tulee myös liigassa. Pyrkimyksenä on tarjota faneille hyvin puolustava, aktiivista pelitapaa korostava ja jokaisessa vaihdossa taisteleva, yhteen hiileen puhaltava joukkue. Odotukset ovat Raumalla aina korkealla. Yritämme vastata kannattajien huutoon perää kovalla asenteella ja illasta toiseen yritteliäillä esityksillä,  tasaista SM-liigakautta povaava Vuori painottaa.

Vesa-Pekka Järvelä