Salamointi kiihtyy

Porilainen jalkapallovuosi 2016 on ollut synkkä. FC Jazz hakee kahden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen vauhtia sarjaporrasta alempaa. PPT putoaa puolestaan Kolmosdivariin.
– Kokonaisuudessaan kausi on ollut porilaisfutikselle iso pettymys. Viime vuosien lupaava noste on kääntynyt valitettavaan laskuun. Juuri nyt liigapaikka tuntuu miesten kohdalla harmittavan kaukaiselta, pohtii Musan Salamaa kaksi kautta luotsannut Matti Santahuhta.

Myös naisten puolella tilanne on vaikea. Pääsarjasta putoaminen uhkaa umpisurkeasti pelannutta Nice Futista. Paljon on pelissä, kun joukkue kohtaa lauantaina ratkaisevassa ottelussa TiPS:n. Porilaisten paikka Naisten Liigassa varmistuu kahden maalin kotivoitolla.

Tiukassa, mutta paljon miellyttävämmässä paikassa on myös porilaisen futiskesän ainoa valopilkku. Hienon kauden pelannut Musan Salama kävi lauantaina noutamassa kolmen pisteen voiton Oulusta ja varmisti Kakkosen C-lohkon kakkossijan. Se toi MuSalle karsintapaikan. Paikasta Ykköseen taistelee porilaisten kanssa A-lohkon kärkijoukkue IF Gnistan.
– Nyt katseet on jo suunnattu kaksiosaiseen karsintaan. Tommi Lingmanin valmentama helsinkiläisjoukkue on meille vielä vieras, mutta olemme pyrkineet viikon mittaan tutustumaan Gnistanin pelitapaan. Oma pelimme on hyvässä kuosissa ja terveystilanne on ok, joten lähdemme luottavaisin mielin lauantain kotimatsiin. Tavoitteena on voitto ja hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun, sanoo Santahuhta.

Nousu Ykköseen ratkeaa Gnistanin kotikentällä Oulunkylässä lauantaina 15. lokakuuta.
– Keskitymme nyt ainoastaan pelaamiseen ja nautimme tästä mahdollisuudesta. Muita asioista pohditaan vasta sitten, kun karsinta on paketissa. Selvää on, että Ykkönen on monella tapaa kovempi ja ammattimaisempi sarja. Mikäli nousu toteutuu, töitä on tiedossa roppakaupalla – niin kentällä kuin taustoissakin. Työ tulevaa varten on organisaation sisällä jo laitettu jalalle, pohtii Santahuhta.

MuSa-luotsi vakuuttaa, että pelaajilla on vahva halu sarjaporrasta ylemmäs.
– MuSalla on vahva identiteetti ja seuran ehdoton voimavara on upeasti joukkuetta tukeva yhteisö. Se seisoo MuSan takana – sarjatasosta riippumatta. Uskon kuitenkin, että tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Ykkösessä.
Musan Wembleylle kiitettävästi katsojia keräävä Salama on ollut tällä kaudella porilaisfutiksen ainoa valopilkku.

MuSa-IF Gnistan lauantaina 8.10.

Vesa-Pekka Järvelä