Tästä se pienen juniorin jäätie alkaa

Matias Männistö istui totisena Isomäen jäähallin pukukopissa sunnuntaina. Kaksoisveli Valtteri otti hieman rennommin ensimmäisiin patajunnuharjoituksiin valmistautumisen.
–  Hieman jännittää, Matias kommentoi tunnelmaa. 

Sami Männistö toi pojat jäähallille pitkän kypsyttelyn jälkeen. Junioriharjoituksiin saapuminen ei ollut päähänpisto, sillä perheessä aiheesta oli keskusteltu jo kauan. Viime vuonna pojat olivat jo luistelukoulussa.
– Olemme paluumuuttajia Poriin. Jo Espoossa kaksoset halusivat kiekkoharjoituksiin.  Nyt lähtöä ei voinut enää kieltää, isä jutteli samalla kun hän puki poikia jäävalmiuteen.

Sunnuntaina oli yksi mahdollisuus ilmoittautua ässäläiseen junioritoimintaan mukaan. Noin 50 uutta kiekkolasta oli ilmoittautunut, ja osa ensikertalaisista luisteli sunnuntaina jäällä. Osa lapsista oli halunnut isän jäälle mukaan ensimmäiseen tapahtumaan, osa vanhemmista seurasi tapahtuma sivummalla katsomossa tai läheltä vaihtoaitiosta huolehtien lasten nestetasapainosta. 

Mukana olevien varusteissa oli isoja eroja – osa luisteli jo täydessä varustuksessa ässäläisissä väreissä, osa saapui avoimella mielellä nähdäkseen, mitä tarvitsee hankkia.
Myös Männistöt tulivat samalla katsomaan, miltä toiminta näyttää.  Isä kertoi,  että mukaan otettiin vain luistimet, kypärät ja hanskat.
– Kuuntelemme, mitä tarvitsee hankkia. Ja katselemme, miten poikien kiinnostus kestää.

Sami Männistö toimii itse MuSan jalkapallojunioreissa apuvalmentajana. Pojat pelaavat myös jalkapalloa.
– Jääkiekkoon lähtö on ajankäyttökysymys. Jalkapallo pidetään ohjelmistossa mukana, Sami Männistö muistutti.

Pukukopissa oli touhua, kun lapset vanhempiensa kanssa valmistautuivat ensimmäisiin jääharjoituksiin. Sami Männistö kiristi poikien luistinten nauhoja ja pohti, kuinka kauan näin mennään.
Kun pohjilta kysyttiin tunnelmista ja esikuvista,  pääpaino oli tutuissa nimissä. Savinainen, Raanta, Hagman ja Granlund löytyivät molempien suosikeista. Pojat saivat seurata myös viime kevään kaikki Porissa pelatut finaalit Isomäen hallin katsomossa, ja lukuisia pudotuspelejäkin.
 

Jukka Silvast