Tukipilari yhä toipilaana

Eteläisessä Suomessa talvesta ei ole kuin kevyt aavistus. Lumettomuudesta huolimatta jääpallon pääsarja pyörähti jo käyntiin.
– Tilanne on vuosi vuodelta vaikeampi. Ison jään treenit jäävät vähiin ja Etelä-Suomen joukkueet joutuvat liigaan vähäisellä kokokentän harjoittelulla. Areenoiden jäädyttäminen vaatisi samanlaista rahallista panostusta kuin länsinaapurissa. Esimerkiksi Etelä-Ruotsin Motalassa päästettiin isolle jäälle jo aikoja sitten, kertoo Narukerän 27-vuotias keskikenttämies Timo Niemi.

Bandyliigakausi 2015–2016 pelataan yhdeksän joukkueen voimin. 10 mitalin Narukerä lähtee kauteen Heikki Hyvösen komennossa. 21. kautta pääsarjaa tahkonneen Kerä-legendan ryhmässä on kokemusta ja nuoruutta.

Porilaisjoukkue aloitti juhlavuotensa kahdella vierasottelulla. Vastassa olivat WP–35 ja hallitseva mestari Kampparit. Tuliaisina oli voitto ja tappio. Loppuviikolla Kerä on kahdesti tulessa kotikentällä, kun Karhupaanalle saapuu OLS.

Kotiyleisö odottelee jäälle myös sitkeästä polvivammasta kärsinyttä Niemeä. Maajoukkueen porttejakin kolistelleen keskikenttämiehen polvi on vähitellen pelikunnossa. Siitä huolimatta luottomieheltä jäänee kotiavaus pelaamatta.
– Viimeiset 2,5 kuukautta vaivaa on ollut vaihteeksi toisessa polvessa. Myös siellä on rustoa, joka estää täysipainoisen pelaamisen. Harjoittelemaan olen toki päässyt ja olen ottanut tuntumaa luisteluunkin. Halu tositoimiin on kova, mutta nyt pitää vain olla kärsivällinen, sanoo Niemi.

Terveenä Niemi olisi yksi Kerän tukipilareista.
– Seurasin joukkueen otteita Rättvikin turnauksessa. Kokenut kaarti on harjoitellut tiiviisti ja nuoret ovat kehittyneet pitkin harppauksin. Alkukierrokset näyttävät jo pitkälle suunnan. Uskon kuitenkin, että joukkue parantaa selvästi viime kaudesta, povaa Niemi.

Niemi veikkaa, että vahvoilla ovat ainakin Petteri Lampisen vahvistama Akilles, HIFK ja Kampparit.
– Botniakin on vahva. Joukkue näytti valmiinnäköistä peliä Rättvikin turnauksessa, pohtii Niemi.

Narukerä-OLS perjantaina 27.11. ja lauantaina 28.11. Karhupaanalla

Vesa-Pekka Järvelä