Veikkauksia vahvempi

Kankaanpään Maila järjesti viime keväänä todellisen pesispommin. Pohjoissatakuntalaiset löivät myöhemmin syksyllä pesäpallokultaa juhlineen Sotkamon Jymyn. Eilen viime kaudesta rajusti uudistunut KaMa kohtasi vahvan mestarisuosikin Jymyn kotiareenalla.

Jukka Karttusen luotsaama Maila on yllättänyt pesäpalloväen myös tällä kaudella. Joukkue tuomittiin ennen kauden alkua täydelliseksi statistiksi. Asiantuntijoina itseään pitävät pesisvaikuttajat povasivat KaMalle voitotonta sarjakautta. Alkukierrosten jälkeen Karttusen suojatit ovat kuitenkin vaimentaneet epäilyjä. Media onkin nostanut KaMan kevään pesissensaatioksi.
– Emme ole välittäneet spekulaatioista. Alkukauden hyvä pelivire ei ole meitä yllättänyt. Ryhmässä on kova näyttämisen halu. Olemme harjoitelleet uuden valmennuksen ja viuhkamiehen johdolla laadukkaasti. Joukkue on voitontahtoinen ja erittäin motivoitunut, vakuuttaa KaMan kokeneeseen kaartiin kuuluva Henri Pulkkinen.

Ennen eilistä, rökäletappioon päättynyttä Jymy -kamppailua Maila oli takonut jo kolme voittoa vieraskentiltä. Pisteet ovat tulleet KaMan päävastustajilta.
– Olemme saaneet varsinkin vieraissa Tahkoa, Ankkureita ja Kiriä vastaan ulkopeliimme mukavasti happea. Samalla sisäpelikin on sujunut. Kotona on ollut vaikeampaa, mutta kunhan löydämme Kankaanpäässä samanlaisen vireen niin pisteitä putoaa myös täällä, lupaa Pulkkinen.

Alajärvellä pitkään pelannut Pulkkinen muistuttaa, että KaMan ryhmässä on paljon nuoria ja superissa vielä suhteellisen kokeneita pelaajia.
– Rutiinin puute on näkynyt vielä kotiareenalla. Kaipaamme otteisiin lisää rohkeutta. Uskon vakaasti, että jännitys karisee kesän edetessä, kun joukkue hitsautuu paremmin yhteen, sanoo Pulkkinen.  

Puolet viime kauden ryhmästä menettäneen Mailan menestykseen skeptisesti suhtautuneiden ajatuksetkin ymmärtää. Tulopuolella olivat vain Marko Nygård ja Jukka Ristimäki. Muualle lähteneiden lista on pitkä. Etenkin Ilari Siutlan, Jonne Kemppaisen ja Jouni Itävalon menetykset näkyvät joukkueen sisäpelissä.

Heidän lisäkseen ringistä ovat poistuneet muun muassa Kiteelle siirtynyt luottomies Jukka Latvala, Ylivieskan väreihin vaihtanut Jani Moilanen, UP-V:n lähtenyt Jesse Jokela sekä Kempeleen Kirissä uraansa jatkava Juhani Ojala.

KaMa pelasi kaudet 2010–2013 Tomi Niskanen komennossa. Pulkkisen mukaan Niskasen saappaisiin astunut Jukka Karttunen on tuonut positiivista värinää ja uusia tuulia Mailan peliin.
 – Kokeneen osaston lisäksi meillä on lupaavia junioreita. Jukka on juuri sopiva kaveri johtamaan tällaista ryhmää. Hän saa puristettua meistä parhaat ominaisuudet esiin. Niillä tavoitteeksi asetettu sarjapaikka säilyy varmasti, uskoo Pulkkinen.

KaMa-Seinäjoki tiistaina 3.6.
KaMa-Koskenkorva sunnuntaina 8.6.

Lupaava juniorikaarti
Kankaanpään Maila on nostanut täksi kaudeksi superin rinkiin lukuisia omia ja lähialueen nuoria pelaajia edustuksen rinkiin. Jo kaudella 2013 pääsarjan rytmiä kokeilivat muuna muassa Ville Väliaho, Topias Lilja ja Eemeli Vanhatalo.
Nyt yksi KaMan alkukauden yllättäjistä on ollut 17-vuotias lukkarilupaus Ville-Veikko Olli. Nuorukaisen nopea nousu on tullut yllätyksenä myös Henri Pulkkiselle.
– Meillä on heittää lautasen äärelle monta taitavaa kaveria. Kauden alussa lukkarin tontille kaavailtiin Jussi Kivelää, mutta myös Ville-Veikko on täyttänyt vaativan paikan mainiosti. Kivelä puolestaan on tuonut pitävyyttä ja säpinää siepparin paikalle, iloitsee Pulkkinen.

 

Vesa-Pekka Järvelä