Viimeinen veto Brysselissä

Viikonlopun Ruotsi-ottelu oli useimmille suomalaisurheilijoille kauden huipennus ja samalla yleisurheilukesän päätöskilpailu. Sitä se oli myös muille satakuntalaishuipuille paitsi pika-aituri Nooralotta Nezirille.
– Sain yllättäen mahdollisuuden kilpailla vielä perjantaina Brysselissä käytävässä Timanttiliigan viimeisessä kisassa. Pääsin mukaan jonon kautta. Brysselin kilpailu päättää tämän kauden, mutta tunnen pienestä väsymyksestä huolimatta, että hyvissä olosuhteissa voisin vielä parantaa Suomen ennätystäni, sanoo Neziri.

Kolmoisvoittoon naisaiturit Ruotsi-maaottelussa johtanut Neziri on takonut tasaisesti 13 sekunnin pintaan, mutta kesään mahtuu vain yksi haamurajan alitus. Usea SE-yritys on kaatunut vastatuuleen. Maaottelujuoksussakin 13 sekunnin alituksen torpedoi metrin vastainen puhuri.
– Tuntui, että tuulta olisi ollut enemmän. Juoksu oli ihan ok ja tärkeintä oli tietysti kolmoisvoitto. Kesän kisoissa lämmittää tasaisuus, mutta tottakai olisin halunnut onnistua myös Zürichissä. Nyt nälkää jäi kuitenkin tuleviin vuosiin, sanoo Neziri.

Kesän viimeisen kisansa heittänyt Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen myönsi, että kuntokäyrä oli remonttiin joutuvalla olympiastadionilla jo hieman laskusuunnassa.
– Jonkinlainen latinki löytyi, mutta nyt on aika pistää pillit pussiin. Edessä on lyhyt jakso ilman moukarinheittoa. Palaan työelämään ja käynnistelen harjoittelua parin viikon kuluttua. Jos haluaa ensi kesäksi lisämetrejä, turhan pitkää huilia ei kannata pitää, korostaa Seppänen.

David Söderbergin jälkeen kotimaan kakkoseksi niin EM- kuin SM-kisoissakin sijoittunut porilainen on tyytyväinen päättyneeseen kilpailukauteen.
– Ruuvia voi vielä kiristää. Varaa siihen on. Pari lisämetriä veisi taas lähemmäs terävintä kärkeä, pohtii Seppänen.

Kautensa paketoi myös Kankaanpään seudun Leiskun Arttu Kangas. Lupaava kuulajätti pääsi Nezirin ja Seppäsen tapaan haistelemaan myös EM-kisojen tunnelmaa. Sekä Zürichissä että Helsingissä Kankaan kuulakaaret jäivät toivottua lyhyemmiksi.
– Vähän kaksijakoiset tunnelmat kesästä jäävät. Ennätys toki syntyi, mutta jostain syystä tulosparannus jäi odotettua vaisummaksi. Tiedän kuitenkin olevani oikealla tiellä. Nyt pitää vain lisätä paukkuja, sanoo Matti Yrjölän valmennettava.

Ruuskanen ja Latvalan lataavat paukkuja päätöskisaan

Zürichin onnistujien osalta kausi jatkuu vielä hetken.
– Euroopan kiertäminen rassaa jo hieman. Väsymys painoi myös olympiastadionilla, mutta kolmoisvoitto lämmittää. Sain kuitenkin upean yleisön edessä runtattua kohtuullisen pitkän kaaren, sanoo Antti Ruuskanen.

EM-kultamitalistin kovimmat paukut katosivat myös reilun viikko sitten käydyssä Timanttiliigan päätöskisassa kolmen heiton jälkeen. Väsymyksestä huolimatta pielaveteläisen on jaksettava vielä yhden kilpailun verran. Marokossa runsaan viikon kuluttua heitettävä maanosien välisessä Continental cupissa Ruuskanen puolustaa yhdessä Vítezslav Veselýn kanssa vanhan mantereen keihäsmainetta. Timantin vienyttä Thomas Röhleriä ei siis Marrakechissä nähdä.
– Itseäni ei saksalaisen Zürichissä heittämä huippukaari yllättänyt. Kovin mielelläni olisin kokonaiskisan voiton ja jättipotin silti tuliaisiksi tuonut, mutta Röhler oli sen kisan kiistaton kunkku. Hän on paha kaveri myös MM-Pekingissä ensi kesänä, veikkaa Ruuskanen.

EM-kisojen 200 metrin seitsemäs, Petteri Jousteen valmentama Hanna-Maari Latvala saalisti maaottelun sataselta voiton ja 200 metriltä kakkossijan.
– Kova kisarumba painaa jo pikkuisen, mutta vielä kerran pitää kokeilla. Juoksen viikonloppuna Rietissä. Sellainen tuntuma on, että sataselta voisi vielä irrota oma ennätys –jos vain olosuhteet ovat Italiassa kohdallaan, lupaa Latvala.
Sanna Kämäräistä ilahdutti oma ennätys ja Antti Ruuskasta kolmoisvoitto.
Hanna-Maari Latvala kiihdyttää vielä Italian Rietissä.

 

Vesa-Pekka Järvelä