Viisivuotiaasta asti punaisessa paidassa

FC Jazzin viime viikko oli värikäs. Mukaan mahtui sekä murheita että ilonaiheita. Harmia tuotti Porin Stadionin nurmen heikko kunto. Se lykkäsi sarjakauden alkua vajaalla viikolla eteenpäin. Nykytiedoin porilaisjoukkueen kausi Ykkösessä käynnistyy tulevana perjantaina kotiottelulla FC Hakaa vastaan.
– Harmillinen tilanne. Jaro olisi entisenä liigajoukkueena ollut heti hyvä mittari. Pelasimme pietarsaarelaisten kanssa treenimatsissa 3–3-tasapelin ja tavoitteena oli aloittaa kausi voitolla. Nyt kävi näin, mutta selvää on, että kenttä pitää saada ennen tosipelejä täyteen pelikuntoon. Toivotaan nyt, että pääsemme stadionilla perjantaina testaamaan Hakan kevätkunnon, sanoo FC Jazzin Aleksi Nurminen.

Positiivista viime viikossa oli puolestaan paprikapaitojen upean vireen jatkuminen Suomen Cupissa. Komealla JJK-taisteluvoitolla yllätysvalmis FC Jazz eteni kuudennelta kierrokselta jo kahdeksan parhaan joukkoon. Vastaan tulee seuraavaksi FC Lahti, mutta puolivälierät pelataan vasta 15. kesäkuuta. Välierät ovat vuorossa viikkoa myöhemmin ja finaali puolestaan 24. syyskuuta.

Lisäajalla Samu-Petteri Mäkelän millintarkasta syötöstä FC Jazzin tasoihin iskenyt Nurminen uskoo, että cup-menestys antaa lisäbuustia myös Ykkösen sarjakauteen.
– Meitä ei ehkä noteerata sarjan kärkikaartiin, mutta meillä on koossa yllätysvalmis ja edelliskausia laadukkaampi ryhmä. Jengissä on monta uutta kasvoa ja mukaan on hankittu todella hyvät vahvistukset. Mihinkään leijumiseen ei ole kuitenkaan varaa. Selvää on, että varsinkin puolustus- ja avauspelaamisemme täytyy olla viime kautta parempaa. Kovuutta ja taitoa kyllä riittää, vakuuttaa 27-vuotias Nurminen.

FC Jazzin miehistössä on käynyt jälleen kova puhuri. Muihin maisemiin on lähtenyt monta pelimiestä. Paprikapaitojen riveissä jatkaa kuitenkin jo viisivuotiaana Jazz -uransa aloittanut Nurminen. JJK-pelissä pitkästä aikaa laitapakkina luutinut Nurminen on pelannut FC Jazzin edustusjoukkueessa kaudesta 2006 alkaen. Näin hän on noussut seuran edustusjoukkueen mukana aina viidennestä divisioonasta Ykköseen asti.

Mieluiten puolustuksen keskellä pääsääntöisesti raatavan ja hyökkäystä tukevan Nurmisen henkilökohtaiset tavoitteet ovat kovat.
– Tunnen olevani nyt parempi ja itsevarmempi, mutta haluan edelleen kehittyä ja pelata parhaan kauteni. Se edellyttää, että pysyn terveenä. Sitä edesauttaa se, että olen harjoitellut hyvin ja kiinnittänyt huomiota myös oikeaoppiseen ruokailuun, paljastaa Nurminen.
27-vuotiaan Aleksi Nurmisen edustama FC Jazz kohtaa 15. kesäkuuta Suomen Cupissa liigajoukkue FC Lahden.

Kolme täyskaimaa

Harjavallassa syntyneellä Aleksi Nurmisella on urheilun puolella ainakin kaksi täyskaimaa. Riihimäeltä kotoisin oleva vapaaottelija kuuluu rajun lajinsa kotimaiseen kärkikaartiin.
– Olen seurannut jonkin verran hänenkin uraansa. Vuoden 2014 vapaaottelun maailmanmestari. Kova laji ja kova kaveri. Oikeastaan meitä on kolme täyskaimaa urheilun parissa. Kolmannen Nurmisen Aleksin olen tavannutkin, kertoo FC Jazzin luottomies.
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon SAMK:ssa suorittanut Nurminen toimii tällä hetkellä sairaanhoitajana porilaisessa palvelutalo Ruskahovissa.
– Työn ja urheilun yhdistäminen on onnistunut hyvin. Duuni tuo hyvää vastapainoa futikselle, painottaa Nurminen.

FC Jazz–FC Haka perjantaina 29.4. kello 18.30

Vesa-Pekka Järvelä