Vilponen LP Viestiin

Lentopallon Mestaruusliiga saa kovan paluumuuttajan. Kaksi kautta Saksan huippuseuroissa pelannut Pauliina Vilponen siirtyy kotimaisen kärkiseuran LP Viestin paitaan. Yleispelaajana ja hakkurina esiintynyt Vilponen tuo seitsenkertaisen Suomenmestarin riveihin niin Mestarien liigan kokemusta kuin Suomen maajoukkuetason osaamista. 

23-vuotias Vilponen on Nakkilan Patereiden kasvatti. Mestaruusliigassa pitkänhuiskea nakkilalainen on ehtinyt pelata 114 ottelua. Nakkilan Paterien lisäksi Vilponen on edustanut Suomessa myös LiigaEuraa ja HPK:ta. Palkintokaapissa on yksi SM-hopea ja -pronssi.

Edellisen kerran Vilponen nähtiin kotimaisessa liigassa kaudella 2012–2013. Sen jälkeen Vilponen suuntasi korkeatasoiseen Saksan liigaan. Ensimmäinen kausi vierähti Mestarien liigassa esiintyneen Schweriner SC riveissä. Viime kaudella Vilponen palloili puolestaan vuoden VC Wiesbadenissa. Muistoksi jäi pronssimitali. 
– Kaksi kautta Saksassa olivat opettavaisia ja tunnen kasvaneeni paljon henkisesti. Toisessa maassa asuessa arkipäiväistenkin asioiden hoitaminen voi tuottaa vaikeuksia, usein jo kielimuurin vaikutuksesta. Itse olen onnekas, sillä osasin puhua saksaa jo maahan muuttaessani, kertoo Vilponen. 

Toisella Saksan kaudellaan Vilponen kertoo kehittyneensä erityisesti vastaanotossa. 
– Se on aina ollut heikoin osa-alueeni. Lisäksi hyökkäykseni oli kovalla koetuksella, sillä Saksan liigassa niin torjunta kuin puolustuskin ovat korkealla tasolla.

Nyt edessä ovat kuitenkin kotimaan kentät. 
– LP Viesti on voittanut Suomen Mestaruusliigan nyt useana vuotena peräkkäin. Pääsen hyvään ja menestyvään joukkueeseen. Voin harjoitella tehokkaasti hyvässä ilmapiirissä. Uskon, että LP Viestissä hommat hoidetaan ammattitaitoisesti, sanoo Vilponen. 

Vilposen paluun takana on myös opiskelutilanne.
– Haluan saada opintoni päätökseen Turun oikeustieteellisessä tiedekunnassa, joten paluu Suomeen oli tällä hetkellä välttämätöntä.  Salo on lähellä yliopistoani ja joukkue tasollisesti Suomen paras. LP Viestin kanssa pääsen pelaamaan kotimaan Mestaruusliigan lisäksi kansainvälisiä pelejä ja myös menestymään Euroopan tasolla,  sanoo Vilponen.

Naisten A-maajoukkueessa Vilponen esiintyi ensimmäisen kerran toukokuussa 2010 Portugalia vastaan. Sen jälkeen maaottelukutsuja on tullut tasaiseen tahtiin. Viime viikolla hän oli mukana Tapio Kangasniemen valmentamassa maajoukkueessa, joka pelasi harjoitusturnauksen Unkarista. Sieltä Vilposen matka jatkui sinivalkoisten matkassa Etelä-Korean Gwangjunissa järjestettäviin kesäuniversiadeihin, jotka käynnistyivät viime sunnuntaina. 

Ennen näitä maaotteluita Vilposella on takanaan 36 ottelua Suomi-paidassa. 
– Maajoukkueemme on nuori ja kehityskelpoinen. Tarvitsemme paljon pelikokemusta, jotta keväällä 2016 voimme karsia pääsystä EM-kisoihin, painottaa Vilponen.

 

Vesa-Pekka Järvelä