Yhä lätkässä kiekkoon

60 vuotta tammikuussa täyttävä Kari ”Mako” Makkonen palveli Porin Ässiä 16 vuoden ajan. Nyt pitkän kierroksen kiekkokaukaloissa tehnyt Harjavallan Kuparikiekon kasvatti jakaa valmennusoppejaan Suomi-sarjassa pelaavassa HC Satakunnassa.

Päävalmentajana Mikkelin Jukureissa ja TuTossa toiminut Makkonen on työskennellyt apuvalmentajana nuorten maajoukkueissa, Tapparassa ja Lukossa. Alasarjoissa hän on luotsannut Titaaneita ja Seinäjoen SHT:tä.

Kaudella 2011–2012 porilaista KarhuHT:kin valmentanut Makkonen tarttui mielellään uuteen haasteeseen.
– Kun Tuomisen Patu syksyllä soitteli ja kyseli kiinnostustani, mietin viikonlopun yli ja vastasin lopulta myöntävästi. En enää ajatellut ryhtyväni valmennushommiin, mutta eihän kiekkomiestä kauaa tarvinnut houkutella. Syksy on ollut taas oikein opettavaista aikaa. Tämä on kuitenkin vain harrastus – mutta miellyttävä sellainen. Ansiot tulevat tänä päivänä kouluavustajan tehtävistä, kertoo Makkonen.

Viime kaudella vaisusti pelannut HC Satakunta on esiintynyt syksyllä selvästi pirteämmin. Kun Suomi-sarjaa on pelattu toistakymmentä kierrosta Makkosen suojatit ovat mukavasti sarjan keskikastissa.
– Alkukausi on ollut kokonaisuudessaan yllättävänkin tasainen. Sarjaohjelma on meidän osaltamme ollut vähän erikoinen. Vieraspelejä on toistaiseksi ollut tuplasti kotimatseja enemmän. Reissaamista on riittänyt kiitettävästi, sillä olemme käyneet jo muun muassa Rovaniemellä ja Imatralla, sanoo Makkonen.

Makkosen ryhmässä vilisee muista joukkueista tuttuja kasvoja. Hyökkäyspään tehomiehiå ovat muun muassa Porin Ässissäkin kiekkoilleet Samuli Virkkunen ja Ossi Pellinen. Puolustusta vahvistamaan saapui lokakuussa Mestiksen hallitsevan mestarin KooKoon paidassa esiintynyt Santeri Arousva.

Ringissä on myös kolme kautta Ranskassa kiekkoillut Jimi Palanto. HC Satakunnan viimeisin hankinta on puolestaan Tapparassa nuoruusvuosinaan pelannut 26-vuotias Jaakko Kerisalmi. Isokokoinen Nokian Pyryn kasvatti on käynyt kiekkoilemassa myös Ranskassa.
– Mykoplasmasta kärsinyt Kerisalmi tuo varmasti ryhmään lisää voimaa ja taitoa. Muuten joukkueen vahvuuksia on juuri pelaajien kohtuullisen korkea taitotaso. Tarvitsemme vain lisää riistoa ja raastamista, jotta kauden tavoite saavutetaan, korostaa Makkonen.

Veli-Pekka Ketolan ja Arto Javanaisen rinnalla Ässien superketjussa pelannut ”Mako” kertoo HC Satakunnan tavoittelevan sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.
– Tavoite on realistinen. Sarja on niin tasainen, että voimme voittaa kenet tahansa, uskoo aateloitu jääkiekkoleijona numero 99.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä