Asuntomessuille julkisuutta somessa ja valtakunnan lehdissä

Ulvilalaisen Kari-Matti Haapalan elämän ehkä tiukin rupeama on käsillä. Porin Asuntomessujen projektipäällikkönä hänen stressinsietokykynsä joutuu koetukselle. Jo nyt miehen puhelin soi tiuhaan tahtiin, vaikka h-hetkeen on vielä runsas kahdeksan kuukautta.
Kaupungilla väkeä kiinnostaa, montako rakennettavaa taloa messualueella on myymättä. No, montako?
– Tällä hetkellä viisi kohdetta on myymättä. Sen voin jo todeta, että elokuussa messujen jälkeen siellä asuu 25 perhettä, projektipäällikkö summaa.
Pääorganisaattori Suomen Asuntomessut järjesti taannoin toimittajille tutustumiskäynnin Karjarannan messualueelle. Kiinnostusta entiseen teollisuusalueeseen tuntui olevan, sillä Poriin saapui lähes 60 toimittajaa.
– Juttuja tehtiin lehtiin halki Suomen, televisioon, radioon, sosiaaliseen mediaan. Osa vierailun annista julkaistiin heti. Esimerkiksi ammattilehtien jutut julkaistaan myöhemmin. Myös bloggaajat ovat huomioineet meidät ja yleensäkin sosiaalinen media. Olemme näyttäytyneet positiivisessa valossa, vaikka mediapäivänä sää oli armoton, tuuli ja satoi vettä, projektipäällikkö kiteyttää hymyillen.

Vesikattoon saakka on saatu 25 kohdetta. Siitä Kari-Matti Haapala on kiitollinen. Hän tiivistääkin tuntemuksensa sanomalla, että mitä enemmän saamme ennakkoon valmiiksi, sitä vähemmän on kiirettä asuntomessujen alla.
Alueelle rakentuu kaikkiaan 32 rakennusta mukaan lukien rivitalo, päiväkoti ja senioritalo sekä korjausrakentamiskohde. Luku on kaksi kohdetta enemmän kuin Saimaan rannalla Mikkelin Asuntomessuilla viime kesänä.
Erityistä mielenkiintoa vierailevissa toimittajissa Karjarannassa herätti messukohde Bunkkeri. Tiilinen rakennus on entinen Shellin asunto, toimisto ja autovaja.

– Alueesta tulee aivan valtavan hieno. Messualueelta rakennetaan Taavi-tyyppinen silta toiselle puolen jokea. Se puretaan aina talveksi. Silta johtaa suurin piirtein Melamajavien majan luo. Sinne, missä on viljelypalstoja. Luontoreittejä pitkin pääsee patikoimaan vaikka kuinka pitkälle, Kari-Matti Haapala innostaa tutustumaan lähiluontoon.
Messujen oheiskohde on Yyterin Kylpylähotelli, jonka katolle valmistuu uusi näköalaravintola ja -sauna sekä yksi sviitti.

Pia Rauhalammi