Ensi viikolla Porissa kilpaillaan ruuanlaitossa

Porilaiset ravintolat valmistavat oman pintxon, joka on myynnissä tietyissä ravintoloissa maanantaista perjantaihin 15.–19. elokuuta. Pintxot ovat tarjolla ravintoloissa klo 16–21, lounasravintoloissa klo 11–16. Porissa kilpailu järjestetään ensimmäisen kerran ja mukana ovat seuraavat ravintolat: Petra’s Cafe, Amado, Cafe Elba, Mitte Street Food and Bar, Ravintola Bar Miami, Cafe Anton, Blind Burger, Raatihuoneen Kellari, Ravintola Ilo, Torero, Amarillo, Rosso, The Merry Monk Gastropub, Steak & Whisky House Galle ja Coffee House.

Yleisöllä on mahdollisuus käydä edellä mainituissa ravintoloissa nauttimassa kahden euron hintainen taidonnäyte ja äänestää omaa suosikkiaan. Äänestäneiden kesken arvotaan 200 euron arvoinen illallislahjakortti. Tapahtuman järjestelyistä vastaa koordinaattori Touko Setälä, joka kuuluu myös kilpailun kolmihenkiseen tuomaristoon. Muut tuomarit ovat Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski ja Satakunnan Keittiömestareiden puheenjohtaja Hannu Ollila. Kilpailun tuomaristo valitsee gastronomisesti mielenkiintoisimman pintxon. Arvostelu muodostuu kolmesta osa-alueesta: maku 60, ulkonäkö 20 ja innovatiivisuus 20 pistettä. Lisäksi yleisö äänestää oman suosikkinsa.

– Tapahtuman juuret juontavat Espanjaan San Sebastianin kaupunkiin. Se on kopioitu sieltä Tampereelle, jossa Pintxo-viikko on järjestetty jo kolme kertaa. Pori on mukana ensimmäisenä Tampereen ulkopuolisena kaupunkina. Ensi vuonna olisi tarkoitus järjestää tapahtuma mahdollisimman monessa kaupungissa samanaikaisesti. Suomihan täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Tämä sopisi mainiosti juhlavuoden tapahtumiin, suunnittelee tapahtuman koordinaattori Touko Setälä.

Setälä odottaa tapahtuman saavan porilaiset liikkeelle nauttimaan huippukokkien aikaansaannoksista. Päätösjuhlaa vietetään Porin kauppahallissa 19. elokuuta kello 20–23. Maksullisessa päätöstapahtumassa on paikalla porilaiset huippukokit ja elävää musiikkia.
– Hienoa, että ollaan saatu peräti 15 porilaista ravintolaa mukaan Pintxo-viikolle. Uskon, että porilaiset ja naapuripaikkakuntalaiset käyttävät tapahtuman tuotteita runsaasti hyväkseen. Onhan kahden euron hintakin todella edullinen, muistuttaa Touko Setälä.

Jussi Aho

Tuntematon