Euran Kiperi palaa entiseen kesäloistoonsa

Pyhäjärven rannalla sijaitseva Kiperin uimaranta alueineen keräsi muutama vuosikymmen sitten väkeä matkojen takaa. Lauantaitanssit olivat varsinkin nuorison keskuudessa kovasti suosittuja. Kulttuurikuppila Brummi Raumalta on ottanut haasteekseen saada kaikenikäisiä suuntaamaan kulkunsa Euran Kiperille viikonloppuna 21.-22. elokuuta.
– Luvassa on Kiperi-festival, joka tarjoaa musiikkia ja lähiruokaa, Anu Taipale järjestävältä taholta vinkkaa.

Kattaus on kaiken kansa makuun. Lauantain ohjelmisto on laadittu aikuisia ajatellen. Sunnuntai on suunnattu lähinnä lapsille ja nuorille. Tarjolla on muun muassa lasten tivoli ja poniratsastusta.
– Lauantailta nostan ”pakko kuulla ja nähdä” -jonoon Ressun ja Jussin. Silloin lupaan itse hiippailla priimapaikalla eli backstagella, Anu naurahtaa.

Jälkikasvunsa innostamana hän liputtaa sunnuntain villitsijöiksi Benjaminin ja Diandran. Toki jokainen esiintyjä on tarkkaan harkittu ja hyväksi havaittu. Lasten puuha-alueella kuullaan Sähköankerias-duoa sunnuntaina, joten perheen pienimmätkin on hyvin huomioitu.

Koska teemana on myös lähiruoka, Anu huhuilee kotikokkien suuntaan ja kehottaa osallistumaan paikalla järjestettävään Pallogrillauksen Satakunnan mestaruuskisaan. Oma pallogrilli ja työvälineet ovat toivomuksissa, mutteivät pakolliset. Muutamia löytyy järjestäjien taholta.
– Grillattavat tuotteet saamme sponsorilta. Kotoa voi tuoda myös esimerkiksi spesiaalimausteita, jos niitä haluaa käyttää. Grillata voi yksin, yhdessä tai jopa tiiminä.
Yleisölle on tarjolla herkkuja, suolaisia ja makeita, joka makuun. Anu Taipale mainitsee muun muassa suolaisen nälkään grillibuffetin.

Jännitystä tarjoaa aarteenmetsästys. Siihen saavat osallistua kaikki. Alueelle on piilotettu aarteita, jotka löytäjät saavat omikseen.
– Ilmatieteenlaitos lupaa ainakin tällä hetkellä aurinkoista säätä. Mikäli tapahtuma onnistuu, ajatuksissa on tehdä tästä perinne, Anu lupaa ja haastaa väkeä liikkeelle.
Yleisötavoitteena on 2 000 kävijää.
Lisätiedot ja ennakkoliput: www.kiperifestival.fi

Pia Rauhalammi