Frisbeegolfin suosio sen kuin nousee

Areenan ympäristöä kiertävä frisbeegolfrata on ollut vilkkaassa käytössä sen syntymästä saakka vuonna 2009. Korit ovat liitokiekkoseura Mustavariksen sponsorien avulla hankkimia, radat ovat Porin kaupungin puistotoimen peukalon alla ja sen rakentamia.
Pormestarinluotoon ja Kirvatsiin puikkelehtiva rata lukeutuu luokitusjärjestelmässä Suomen parhaimmistoon. Avoin puistomaasto ja sileät nurmikot ovat  harrastajien mieleen.

Frisbeegolfin suosio perustuu Mustavariksen puheenjohtaja Marko Timosen mukaan helppouteen ja edullisuuteen. Jo yhdellä kiekolla pääsee alkuun, ja rata on maksuton.
Normaalilla, kelin vaatimalla vaatetuksella pärjää, mutta kenkiin on kiinnitettävä huomio. Sileäpohjaisten jalkineiden kanssa on ongelmissa, niinpä pohjan on pidon vuoksi oltava roponen.
– Suunnittelimme rataa yhteistyössä kaksi vuotta. Turvallisuus ja monet muut seikat huomioitiin tarkkaan. Olemme käytön aikana kehitelleet rataa ja tehneet pienoisia muutoksia. Käyttäjät ovat siihen erittäin tyytyväisiä. Tämä on kunnossa haastavaankin kilpailuun, puheenjohtaja Timonen tietää.

Seura järjestää kisoja ja esimerkiksi puheenjohtaja Marko Timonen on parhaillaan EM-kilpailuissa Englannissa.
Frisbeegolf mukailee idealtaan mailagolfia. Niin kutsuttu tii on tässä lajissa merkitty keinonurmella. Timonen kiittelee harrastajia rennoiksi, ja reitillä kanssapelaajat toimivat tarpeen vaatiessa tuomareina. Puut ja pensaat ovat osa rataa, eikä niiden oksistoa saa mennä taittelemaan.
 
Mustavaris-yhdistys on mukana Porin Raviradalla 26.8.12 järjestettävässä Nuori Pori Harrastaa -tapahtumassa esittelemässä toimintaansa ja hankkimassa uusia jäseniä. Yleisö pääsee kokeilemaan frisbeegolfin heittämistä maalikoreihin. Yhdistys esittelee myös liitokiekkoilua.

Harrastuksia joka lähtöön

Mitä mää tekisin -kysymykseen löytyy viljalti vastauksia Porin raviradalta sunnuntaina 26. päivänä kuluvaa kuuta. Porin vapaa-aikavirasto järjestää yhteistyössä porilaisten yhdistysten ja muiden lapsille ja nuorille harrastuksia järjestävien tahojen kanssa Nuori Pori harrastaa -tapahtuman klo 13–17.
Mukaan on ilmoittautunut useita kymmeniä yhdistyksiä ja seuroja. Erilaisia lajeja pääsee kokeilemaan ja seuraamaan ilmaiseksi.
Sunnuntai-iltapäivän päätarkoituksena on löytää jokaiselle halukkaalle lapselle ja nuorelle sopiva harrastus esimerkiksi urheilun, kulttuurin, musiikin tai järjestötoiminnan saralta. Raviradalla voi kokea ja kokeilla, millaisia harrastuksia ovat esimerkiksi partio, jousiammunta, kuorolaulu, kamppailulajit, formula karting, ratsastus, vapaapalokuntatyö tai purjelentäminen.
Harrastukset esittäytyvät omilla pisteillään toiminnan ja tekemisen kautta. Esiintymislavalla taas seurat ja yhdistykset esittelevät aktiviteettejaan lyhyin näytöksin. Musiikkikattauksesta pitävät huolen paikalliset bändit. Päivän juontaa Julle Kallio Radio Porista.
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Harrastusesittelyiden ja musiikin lisäksi on arpajaiset. Palkinnot liittyvät harrastuksiin. Raviradan kahvio palvelee, myytävänä on juotavaa sekä suolaista ja makeaa purtavaa.
Nuori Pori harrastaa järjestetään ensimmäisen kerran. Porin ravirata katsottiin soveltuvan erinomaisesti tällaisen ulkotapahtuman areenaksi. Laaja tila on turvallinen ja helposti valvottavissa. Tapahtuma pidetään säästä riippumatta, ja perheiden  toivotaan osallistuvan sankoin joukoin.

Pia Rauhalammi