Hän on täällä taas Tulkaa lapset apuun!

Noita Nytenenä eleli muutaman vuoden ”ihmisiksi” sen jälkeen kun hänen viimeisin temmellyskenttänsä Liuksian talo Otavankadulla Porissa purettiin. Nyt hän on jälleen ilmestynyt kaupunkikuvaan ja kuulemma tehnyt pahojaan.
Äksyluonteinen noita kumppaneineen on löytänyt seikkailunsa näyttämöksi eli Taikatalokseen sopivasti ränsistyneen, purettavaksi määrätyn paritalon Karjarannasta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Taikatalon perusjuoni kulkee näin: Noita Nytenenä tilasi Pariisista uuden taikahatun. Se päätyi epähuomiossa Ruotsin kuningatar Silvialle, ja Noidalle tuotiin Ässät-pipo. Nytenenä hermostui tyystin ja kidnappasi Ässien A-junioreiden maalivahdin välittämättä meneillään olevasta lätkäkaudesta.
Jotta Patojen pelit eivät menisi ihan poskelleen, maalivahti on vapautettava. Perinteitä noudattaen temppu ei onnistu kuin lapsilta.

Jo ulkokuori paljastaa, että Taikatalo on lavastettu viimeisen päälle näyttäväksi. Huoneiden lavastukset voi määritellä silmiä hivelevän upeiksi. Pienistä yksityiskohdista lähtien näkee, että seikkailuun on panostettu aikaa ja vaivaa. Talon kimpussa on ahkeroinut puolisen sataa nuorta Step by Step -hankkeesta, Kulttuuritalo Annankatu 6, Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja talkoolaiset. Työhön ryhdyttiin jo keväällä, ja monitaiteellisen yhteistyön tulos on vierailijoille uniikki elämys.

Noita on pahansisuinen, eikä tietenkään halua vieraita taloonsa. Hän yrittää häätää tulijoita pois. Jo ulko-oven luona oleva Häviy!-kyltti kertoo Nytenenän kirjoitusvirheestä huolimatta, mitä mieltä daami on tunkeilijoista.
– Juoni on selkeä. Se on tämän seikkailun luuranko, mutta näyttelijät improvisoivat aina tilanteen mukaan. Lapset saavat vaikuttaa siihen, mitä puhutaan eli pallo on heillä. Meitä roolihenkilöitä on kaikkiaan kahdeksan erilaista, Noita Nytenenä alias Anniksen hankevastaava Erja Lehtonen valaisee.

INFO:
•Taikatalo on avoinna yleisölle viikonloppuisin 30.9.–1.10., 7.–8.10., 21.–22.10. ja 28.–29.10.
• Päiväkodit vierailevat arkisin.
• Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Hinta 5 euroa.
• Kierrosaika varataan etukäteen arkisin klo 10 – 17 puh. 044-7019422.
• Taikataloksi muokatun tiilirakennuksen osoite on Puunaulakatu/Karjarannantie 9 (Väriässien ja parkkipaikan välissä).

Pia Rauhalammi