Henkka on nyt unelmaduunissa

Esa Pulliainen ja Seppo Tyni. Kuusikielisen kaksi kiistatonta kansainvälisen tason taituria. Kitaristikaksikon oppeja on ammentanut jo vuosia Ulvilasta muusikon uralle lähtenyt Henri Jokinen.
– Pulliainen on ollut minulle tärkeä mentori. Kipinä soittamiseen syttyi parikymmentä vuotta sitten, kun näin Esan Agents -yhtyeineen Ulvilan Nuorisoseurantalolla. Olin seitsemän ja se oli menoa. Vanhempani pistivät minut soittotunneille ja sain heti alkuun myös Pulliaiselta paljon oppeja, kertoo Hustle Fuzz -yhtyeessä soittava Jokinen.

Yhteistyö Jokisen ja Agents -pomon kanssa on jatkunut vuosia. Vielä Pulliaistakin suuremmassa roolissa on viime vuosina ollut Porin Teatterissa kapellimestarina toimiva Seppo Tyni.
– Pidämme edelleen yhteyttä. Kummallakin on ollut iso rooli. Esa antoi alkutahdit ja Sepolta olen saanut hyödyllisiä vinkkejä varsinkin tekniikkapuolelle. Esan soittoa ihastelin muuten juuri viime viikolla Helsingin Tavastia-klubilla, kun hänet oli kutsuttu Ruotsissa valtavia kävijämääriä keräävän indierock-yhtye Weeping Willowsin vieraaksi. Ilta Tavastilla oli aivan huikea, sanoo ”Henkka”.

Nuoruuden kitaraopinnot johtivat Jokisen muusikon taipaleelle. Soittohommien lisäksi helsinkiläistyneen kitaristin leipä tulee opetustöistä.
– Sieltä saan sen varmemman ansion. Käyn pääasiassa iltaisin opettamassa eri oppilaitoksissa. Omia oppilaita itselläni on parikymmentä. Heitä on antoisaa opettaa. Lahjakkuutta toki löytyy riittävästi useammaltakin, mutta lopullisen uravalinnan ja myöhemmän menestyksen määrittää kuitenkin lopulta motivaatio, korostaa Jokinen.

20 vuotta kitaraa näppäilleen Jokisen päivät täyttyvät puolestaan oman instrumentin harjoittelusta.
– Keitän puolisolle puurot aamukuudelta ja sen jälkeen aloitan treenit. Illat vierähtävät sitten yleensä opetustehtävissä tai keikoilla.

Ja keikkojahan monessa kokoonpanossa soittavalla kitaristilla on riittänyt. Kiireisenä Jokisen on viime aikoina pitänyt keväällä 2013 perustettu Hustle Fuzz. ”Kotibilejazzin sanansaattajiksi” itsensä ristinyt kvintetti yhdistelee musiikissaan jazzia, soulia ja rock’n’rollia. Yhtye on saanut erinomaisen vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoilta.

Parhaillaan helsinkiläis-porilainen Hustle Fuzz kiertää Suomea solistinaan legendaarinen Eero Raittinen.
– Yhteistyömme alkoi kevättalvella 2015, kun pyysimme häntä vierailijaksemme Bar Loosen Jazz a Go Go -klubille. Sen jälkeen Eeron kanssa on tullut keikkailtua enemmänkin.

Tämänkertainen kiertue vie Raittista ja Hustle Fuzzia 10 paikkakunnalle. Tulevana lauantaina kehuttua comboa kuullaan Porissa.
– Setin runkona on Raittisen alunperin vuonna 1970 julkaistun Eeron Elpeen materiaali. Soitamme käytännössä aikoinaan kaupalliseksi flopiksi muodostuneen, mutta myöhemmin suomalaisen bluesrockin merkkiteosten joukkoon nousseen levyn alusta loppuun.

Mukaan mahtuu bändin omiakin biisejä.
– Kinossa kuullaan myös uusi singlemme, Juho Hurskaisen kynästä syntynyt, hieman italotyylinen Fino All’ultimo Respiro eli Viimeiseen hengenvetoon. Se on mukana myös keväällä ilmestyvällä uudella albumillamme, paljastaa Jokinen.

Dynaamisessa Hustle Fuzzissa soittavat Henri Jokisen lisäksi Seppo Kylänpää, Severi Koivusalo, Juho Hurskainen ja Jussi Reunamäki.
Henri Jokinen.
Eero Raittinen ja Hustle Fuzz lauantaina 19.11. Bar Kinossa Porissa.

Vesa-Pekka Järvelä