HURAHTANUT 1950-lukuun

Milla-Veera Salminen kääntää päät, kun hän astelee puistoa pitkin 1950-luvun kellohelmainen mekko heilahtaen. Hän hehkuu naisellisuutta ja näyttävyyttä kampauksineen ja meikkeineen.
Yhden kerran Milla-Veera on poseerannut Pin Up -mekkomallina ja osallistunut Pin Up -kauneuskilpailuun. Tavoitteena on ollut tutustua samanhenkisiin ja -tyylisiin ihmisiin.

Milla-Veera on ammatiltaan parturi-kampaaja ja kosmetologi. Hänen Porissa sijaitseva Living Doll -niminen parturi-kampaamonsa huokuu 1950-luvun tyyliä. Puoliso Kimmo Raita ja tytär Juulia, 9, ovat molemmat myös samanhenkisiä. Oikeastaan kaikki alkoi Kimmolta saadusta lahjasta, joka oli kellomekko.
– Mekkoon ihastuneena aloin myös meikata ja kammata hiuksiani sen ajan tyyliin. Nykyisin se on erikoisosaamisalani. Tämä on myös perheemme yhteinen harrastus. Kotimme sisustus henkii samaa vuosikymmentä ja autotallissa on Cadillac Coupe DeVille.

Perhe Salminen-Raita ei ole ainut, joita menneet vuosikymmenet kiehtovat. Niihin ovat innostuneet naiset ja miehet ympäri Suomen. Merikarvialla järjestetään sekä heille että kaikille kiinnostuneille 9. syyskuuta Merikievari Rockabilly Cruising -tapahtuma yhteistyössä Merikievarin ja Suomen Pin-Up harrastajien ryhmän Pin-Up Petrolsin kanssa. Ryhmän perustaja, raumalainen Birgit Viljanen on myös tapahtuman organisaattori.
– Tapahtuma on Pin-Up-, Vintage- ja Rock’roll -henkinen. Mukana on näytteilleasettajia ja upeita harrasteautoja eri vuosikymmeniltä. Lisäksi on pin-up -stailausta ja valokuvasta, Milla-Veera listaa.
Päivän kruunaa Suomen bodypositiivisin Pin-Up -kilpailu nimeltään Miss Pintage 2017. Kilpailu rikkoo vallitsevia kauneusihanteita, sillä kauneutta ja naiseutta ei määritetä kiloina, sentteinä tai vuosina.
– Lähtökohtana on, että jokainen nainen on ainutlaatuinen ja omalla persoonallisella tavallaan kaunis, Milla-Veera Salminen muistuttaa.
– Kilpailu on meneillään Facebookissa, jossa valitaan yleisön suosikki. Voittajan valitsee 5-henkinen tuomaristo, tuomariston jäsen Milla-Veera kertoo.

INFO:
• Merikievari Rockabilly Cruising 9.9. Merikarvialla.
• Kaikille harrasteajoneuvojen, pin-upin, vintagen ja rockabillyn harrastajille ja ystäville.
• Ovet avautuvat jo kello 11.
• Mukana näytteilleasettajia, komeita autoja.
• Ohjelmassa pin up -stailausta, valokuvausta, Miss Pintage 2017 -kisa.
• Ilta päättyy rockabilly-tansseihin The Themesin ja Fresh Fish Specialin tahdittamina.
• Järjestäjinä Merikievari ja Pin-Up Petrols -ryhmä.

Pia Rauhalammi