”Ironman” johtaa Suomen parasta kauppakeskusta

Kauppatieteiden maisteri Tea Siivola on johtanut Puuvillan kauppakeskusta runsaan vuoden. Menestys on ollut huima. Siitä kertovat esimerkiksi ulko-oviin kiinnitetyt, kullanväriset, suuret mitalitarrat. Niissä lukee ”Suomen paras kauppakeskus”. Voittaja julkistettiin lokakuussa.
Tittelinsä ansiosta Puuvilla edustaa Suomea pohjoismaisessa kauppakeskuskilpailussa, jonka voittaja julkistetaan Oslossa keväällä 2018. Kauppakeskus sai erityiskehuja, sillä se on omien asiakkaidensa ylistämä.

Kauppakeskusjohtaja odottaa vuotuisen kävijämäärän nousevan viime vuoden 5,3 miljoonasta kävijästä lähes kuuteen miljoonaan. Myynninkin kasvuvauhti on ollut 12 prosenttia.
Onko tuollaisen vauhdin jälkeen kasvuvaraa?
– On, liikemix. Eli asiakkaat saisivat kaiken tarvitsemansa meiltä. Viime vuoden toiveet on saatu toteutetuiksi. Nyt toivelistalla on lastentarvikeliike, lemmikkieläinliike ja kosmetiikkapuoti. Niitä yritämme seuraavaksi toteuttaa. Monta uutta saman alan liikettä ei Poriin mahdu, niinpä haluamme tänne uutta. Esimerkiksi, jos Poriin tulisi uusi kansainvälinen ketju, haluamme sen Puuvillaan, kauppakeskusjohtaja määrittelee.
Usko tulevaisuuteen on vahva, sillä suunnitteilla on 6 000 neliön laajennus.
– Kaava-asiat ovat jo jalalla. Reilun vuoden päästä tiedämme enemmän. Olemme vastuullinen toimija taloudellisesti, yhteiskunnallisesti ja hyvinvoinnillisesti. Autamme ja tuemme esimerkiksi yrittäjiä järjestämällä kymmeniä ilmaisia tapahtumia.

Yleiseen keskusteluun nousi taannoin nuorison käyttäytyminen kauppakeskuksen parkkihallissa. Kokoontumisajoja järjestetään hyvin äänekkäissä merkeissä esimerkiksi poistamalla mopoista äänenvaimentimet.
Nuorille on Puuvillassa myös oma tilansa, jossa on mukana kaksi nuorisotyöntekijää. Paikka on aktiviteetteineen avoinna kello 14 – 20.
– Haluamme olla mukana nuorison elämässä. Toivottavasti he kunnioittavat tätä yhteistyötä ja noudattavat sovittuja pelisääntöjä. Nuoretkin ovat asiakkaita, eikä koko joukkoa voi leimata muutaman huonosti käyttäytyvän vuoksi. Jos metelöinti jatkuu, parkkihallissa lisätään vartiointia, Tea Siivola huomauttaa hyvin lojaaliin äänensävyyn.

Tea Siivolan perheeseen kuuluu insinöörinä työskentelevä aviopuoliso Jarkko, psykologiaa opiskeleva Tuuli, 20, ja merkonomiopiskelija Joona, 18. Joona asuu kotona ja yllätys, yllätys, on Ässien kannattaja, ilmeisesti porilaisen luokkakaverinsa innoittamana. Tea on Ilves-fani ja aviopuoliso kannattaa Tapparaa. Riitaa ei perheessä fanituksesta tule. Jokainen saa olla, mitä on.

Tea kertoo olleensa aina uranainen. Perhe hyväksyi yhteisellä päätöksellä hänen Porin pestinsä. Tea on myös kaksinkertainen triathlonin Ironman. Ensimmäisen teräsmiestittelinsä hän sai Kööpenhaminassa noin vuosi sitten.
Toinen napsahti kuukausi sitten Barcelonan mittelöistä. Ihan helpolla sitä ei saavuteta, sillä kisaan kuuluu 3,8 kilometrin uinti avovedessä, 180 tunnin pyöräily ja 42,2 kilometrin juoksu.
– Haasteita pitää olla. Aika riittää myös urheiluun, sillä olen tarkka päivärytmistä ja kuntoilusta. Minulla on asunto täällä Porissa, mutta ajelen usein kotiin Tampereelle. Lähden sieltä töihin aamukuudelta. Pysähdyn matkalla treenaamaan joko uintia tai kuntosalia. Työpaikalla olen viimeistään yhdeksältä. Kotiin lähden kello 17 nurkilla.
– Nuorempana tein pitkää päivää. Myönnän, että en ollut silloin mukava ihminen. Tehtäviä pitää osata delegoida ja pitää muistaa huolehtia myös työntekijöiden jaksamisesta, kauppakeskusjohtaja muistuttaa.

Pia Rauhalammi