Ja voittaja on Miss Sassy Fierce

”Pääpointtini on se, että ihmisen pitää oppia rakastamaan itseään keinolla millä hyvänsä. Koko kilpailun ajan olen toitottanut itsevarmuuden ja itsensä rakastamisen tärkeyttä. Tasapainoinen elämä luo onnen.
Minulle se tarkoittaa sitä, että voin syödä terveellisesti, mutta sallia herkkuja silloin tällöin. Voin lähteä oluelle, jos ystävät pyytävät. Voin käydä kuntosalilla ilman, että minulla on sen suurempaa tavoitetta kuin saavuttaa hyvä olo. Olen onnellinen juuri tällaisena kuin olen nyt; hieman hyllyvänä, kauniina ja tyytyväisenä.”

Näin kirjoitti Miss Sassy Fierce eli Kaisla Kivistö blogitekstissään Underground Model 2016 -kilpailun aikana hetki sitten. Kisassa etsittiin persoonallista naista, joka kantaa itsensä ja tyylinsä ylpeänä. Tämä näyttävä porilaissyntyinen, 22-vuotias kaunotar nappasi voiton.
– Minulla oli vielä pari vuotta sitten itsetunto-ongelmia. Lukion tokalla laihduttaminen lähti lapasesta, sillä näin itseni pulskana, vaikka en sitä ollut. Siitä ajasta viisastuneena kirjoitin yllä olevan tekstin kisablogissani, sillä nuorten parissa ongelma on hyvin yleinen. Treenasin itseäni esimerkiksi kuntosalilla kuusi kertaa viikossa. Se kertoo paljon, Miss Sassy Fierceksi sonnustautunut Kaisla Kivistö kertaa aikaa ennen burleskin löytymistä.

Kansantieteen opiskelupaikan avautuminen Turun yliopistossa syksyllä 2014 oli käänteentekevä virstanpylväs. Kaisla oli kyennyt hieman rajoittamaan kuntoiluvouhotustaan, mutta tutustuminen opiskelukaupungissa burleskimaailmaan sai tähdet syttymään hänen silmissään ja sydämessään.
– Burleskissa voi olla minkä tyyppinen tahansa, ei tarvitse olla laiha tai muodokas. Saa olla sellainen kuin on, salilla kuntoilumielessä nykyisin 1-3 kertaa viikossa treenaava Kaisla linjaa.

Burleskista on tullut parin viime vuoden aikana suuri intohimon kohde ja sopiva vastapaino opiskelijan arkeen. Kaisla kuuluu Machina Electrica -nimiseen burleskiryhmään, jonka seuraava keikka on Hämeenlinnassa lokakuussa. Duo Fierce Love on hänen toinen tanssiryhmänsä.
– Fierce Love on minun turkulaisen 31-vuotiaan, räväkän Jennin luomus. Hakusessa on keikka joulun nurkille. Olemme väsänneet yhdessä asuja ja treenailleet. Lavashow kestää noin kuusi minuuttia.

Kaisla Kivistö on hyvin perillä ihmisten hyvinkin ristiriitaisista mielipiteistä.
– Osa pitää pornografiana. Oikeasti burleski on esittävää taidetta. Pääpointtina on, ettei intiimialueita näytellä, pikkarit pysyvät jalassa.
Burleskissa on hänen mukaansa tarkoitus kiusoitella ja kertoa kenties tarina, ei suinkaan vietellä. Taustamusiikki, kauniit vaatteet ja kimallus ovat oleellinen osa showta.

Fierce Love -duo eli Miss Sassy Fierce (Kaisla) ja Cola ToughLove (Jenni) pukeutuu esitykseen kerroksellisesti. Asuna on viitta, päähine, liivi, housut ja näyttävät korkokengät. Tanssin viimeiset askeleet duo ottaa pikkuhoususillaan, tasselit nännien päällä ja tietenkin korkkarit jalassa.
Kaislan suuri haave on päästä kotikaupunki Poriin soolokeikalle näyttämään, mitä se burleski oikeasti on. Vanhemmat ja sisarukset asuvat täällä. Kaisla palaa Turkuun opintielle kuun lopussa, mutta käy kotikonnuillaan aina ehtiessään.

Pia Rauhalammi