Journalistihunajaa Pomarkulle

Satakunnan Journalistit ry on myöntänyt hyvän tiedottamisen Hunajapytyn Pomarkun kunnalle ja huonon tiedottamisen Suolasalkkarin Fortumille. Molempien valintojen perusteena on toiminta ja tiedottaminen viime vuoden Tapanin- ja Hannun-päivän myrskyjen yhteydessä.

Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson otti Hunajapytyn tyytyväisenä vastaan.
– Olemme tästä tunnustuksesta aidosti ylpeitä. Haluan erityisesti kiittää kunnansihteeri Nina Merilahtea ja VPK:n varapäällikkö Pekka Koivusta, joka otti heti aktiivisen roolin tiedottamisessa.

Vuosikymmenen kovin talvimyrsky kaatoi puita ja katkoi sähköjä ympäri Suomea. Pomarkussa ei jääty tumput suorina surkuttelemaan myrskyvahinkoja. Heti tapaninpäivänä kuntaan perustettiin poikkeusolojen työryhmä, joka alkoi palvella ihmisiä paloasemalla ympäri vuorokauden. Seuraavana päivänä laadittiin kuntalaisille tiedote, jossa kerrottiin paloasemalle järjestetystä päivystyksestä ja päivystysnumeroista. Tiedote jaettiin jokaiseen syrjäkylänkin postilaatikkoon. Kunnan tilanteesta tiedotettiin myös aktiivisesti joukkotiedotusvälineille.

Siinä missä pieni Pomarkun kunta työskenteli myrskytuhojen keskellä esimerkillisesti, jätti suuryhtiö Fortum itsestään heikon kuvan. Yrityksen nettisivut kaatuivat ja puhelinpalvelu ruuhkautui.

Suolasalkkarin vastaanottanut Fortumin viestintäjohtaja Helena Aatinen myöntää, että nettisivujen kaatuminen oli pettymys myös heille. Fortumin kotisivuja on alkuvuoden aikana parannettu. Aatisen mukaan talvimyrsky oli niin massiivinen, etteivät edes suuryhtiön viestintäosaston resurssit riittäneet.

Tuntematon