Kaikille avoin jumppapäivä

- Oletko Se, Jaana Pelkonen?
Tähän kysymykseen on saanut harjavaltalainen Jaana Pelkonen vastata 2000-luvun alusta, jolloin se tummakutrinen Jaana tuli tv:stä tutuksi koko kansalle.
– Nykyisin kysymys naurattaa, muttei silloin, kun yökaudet puhelin soi häiriöksi saakka, huumorintajuinen, vaaleahiuksinen Jaana puhelee.
Rimputteluja tuli niin paljon, että numero oli pakko laittaa salaiseksi.

Samaa räväkkyyttä ja energisyyttä näillä kaimoilla kieltämättä on. Tämä ”meidän Jaanamme” on koulutukseltaan sähköinsinööri ja tykännyt aina tanssimisesta ja liikunnasta. Hän myös ohjaa kotikaupungissaan ja ympäristössä jumppia ja Lavistunteja, jossa yhdistyvät jumppa ja tanssi.
– Viime keväänä kävimme lavisohjaaja Sari-Anne Aaltolan kanssa Tanssiohjaaja-koulutuksessa Vantaalla kolmena viikonloppuna. Ensimmäisen viikonlopun päätteeksi ideoimme paluumatkalla oman LiveLavis-tapahtuman.
Ideaa kokeiltiin keväällä pienimuotoisesti Harjavallassa Lavis-jumppapäivänä. Palaute oli loistava, niinpä Sari-Anne ja Jaana lähtivät kehittämään ideaansa eteenpäin. Lavis on lavatanssijumppaa, jota tanssitaan ilman paria.
– Tässä liikuntamuodossa tulee takuulla hiki ja kunto kohoaa. Tansseina ovat tutut lavatanssit humpasta sambaan ja rokista jenkkaan. Lavis on niin mukavaa, ettet edes huomaa kuntoilevasi.
Ohjaajien opastamat tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että kaikki pysyvät mukana.
– Käymme monipuolisesti läpi eri tanssilajeja, joten jokainen löytää tunnilta oman tähtihetkensä. Vaikka joka tanssin alussa on pieni opastus, jokainen tanssii tyylillään, Jaana kannustaa.

Jokapaikanhöyliksi itseään kutsuvat Jaana ja Sari-Anne saivat kimppaansa ammattitaitoisen ohjaajan Taina Jyräkosken. Satakunnan historian ensimmäinen virallinen LiveLavis-jumppapäivä järjestetään lauantaina 14.1. kello 12–16. Ensimmäiset kaksi tuntia musiikista vastaavat Janne Tulkki ja Tulinen sydän. Janne on Sari-Annen serkku, joten se osaltaan vaikutti miehen intoon poiketa keikkamatkallaan myös Harjavallassa.

Lippuja on etukäteen myyty jo jonkin verran, etupäässä naisille. Myös miehien toivotaan innostuvan mukaan, sillä tämä jumppa sopii erinomaisesti myös heille.
Pelkkää jumppaa ei toki nelituntinen tapahtuma sisällä. Yhteistyökumppaneina on lähialueen yrityksiä ja voimisteluseuroja. Luvassa on esittelypöytiä, maistiaisia, tuotenäytteitä. Myös kahvila on avoinna.
V2:lla on samana päivänä iltatanssit. Jumppapäivään osallistuville on luvattu iltaliput alle perushinnan.

LiveLavikseen
mukaan:
• Vesipullo ja pyyhe.
• Vaihtopuseroita.
• Sisälenkkarit tai tanssitossut.
• Avoin, iloinen asenne.
• Lisätiedot www.nakkilan.nv.sporttisaitti.com.

Pia Rauhalammi