Kalle Leppikorpi on nyt paljon vartijana

Rauman kaupunginhallituksen uutta puheenjohtajaa Kalle Leppikorpea (sd.) voi luonnehtia samalla kertaa sekä nuoreksi että kokeneeksi. Ikää Leppikorvella on mittarissa vasta 34 vuotta, mutta kunnallispolitiikassa hän on ehtinyt olla mukana kohta jo 17 vuotta.
– Täytin kaksi viikkoa ennen vuoden 2000 kuntavaaleja 18 ja lähdin heti ehdokkaaksi. Sitä ennen olin jo ollut perustamassa Rauman nuorisovaltuustoa.
– Aloitimme Walleniuksen Pekan kanssa syksyllä 2000 samaan aikaan poliittisen uramme liikuntalautakunnassa ja nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, kun olemme saman pöydän ääressä kaupunginhallituksessa. Minä puheenjohtajana ja Pekka kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoon kuuluvana, Leppikorpi selvittää.

Kalle Leppikorven valinta Rauman tärkeimmän luottamushenkilöelimen johtajaksi varmistui kaupunginvaltuuston järjestäytymiskokousta edeltävänä sunnuntaina demarien kunnallisjärjestön äänestyksessä. Leppikorpi sai 33 ääntä, kun yllättäen paluuta huipulle havitellut Rainer Lehti jäi 15 ääneen.
– Se ei ollut minulle yllätys, että jouduimme sisäiseen äänestykseen, Leppikorpi kuittaa.
– Hallituksen puheenjohtajuudesta keskusteltiin jo neljä vuotta sitten, mutta siinä vaiheessa minulla ei ollut siihen vielä vuorotyön takia mitään mahdollisuutta. Nyt tilanne on toinen, kun puheenjohtajuudesta on mahdollista tehdä osapäiväinen työ, Osuuskauppa Keulan toimipisteissä Securitaksen kohde-esimiehenä toimiva Leppikorpi perustelee.

Henkilönä Kalle Leppikorpi luonnehtii itseään varsin epäpoliittiseksi. Hän sanoo lähtevänsä liikkeelle siitä, että paikallistasolla asiat ja ihmiset menevät puoluepolitiikan edelle ja suurten linjojen pitäisi olla kaikilla puolueilla yhteiset.
– Päättyneellä nelivuotiskaudella se oli hyvin pitkälle politiikka, minkä takia ihmiset riitelivät Raumalla. Toivottavasti se on nyt ohi. Vähemmän politiikkaa ja enemmän yhteisöllisyyttä, niin hyvä tulee. Kunnallispolitiikka on oikein hoidettuna loppujen lopuksi yllättävänkin yksinkertainen ihmissuhdepeli.
– Lupaan tehdä parhaani luodakseni raumalaiseen päätöksentekoon taas sellaisen ilmapiirin ja keskusteluyhteyden, mikä täällä oli vielä minun tullessani mukaan vuosituhannen alussa. Kaikkien ihmisten ja ryhmien on paljon helpompi toimia, kun toiset oppii tuntemaan. Sitä kautta rakentuu myös luottamus.
– On politiikan vika, jos yksikin luottamushenkilö joutuu sanomaan, että virkamiehet vievät. Itse olen saanut aina sen, minkä olen tarvinnutkin ja niin on varmasti myös jatkossa. Sikäli Rauma on hyvässä asemassa, että suuret investoinnit on kyetty hoitamaan yksimielisesti, hyvässä hengessä virkamiesten ja luottamushenkilöiden välillä.

Puhuessaan Raumalla viime vuosina tehdyistä isoista investoinneista Kalle Leppikorpi käyttää sanoja terve riskinottaminen. Hänen mukaansa se on jotain ihan muuta kuin hullunrohkeus.
– Aiemmin Raumalla on oltu vähän turhankin varovaisia, mutta nyt oikeista investoinneista on muodostunut kaupungille jopa vetovoimatekijä. Koko seutukunnalle on ollut voitto, että kaupunginjohtaja Kari Kosken sisällä elää ikuinen elinkeinoasiamies, Leppikorpi virnistää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta Leppikorpi nimittää tehtäväksi, missä on kyettävä näkemään suuremmat kokonaisuudet sen sijaan, että pistäisi voimiaan pienien nippelien rasvaamiseen.
– Lähiaikojen suurimpia kysymysmerkkejä ja ratkaisua vaativia kohteita on ilman muuta aluesairaala. Meidän on pystyttävä päättämään, mitä sille tehdään, jos satakuntalainen valmistelu ei lähdekään vetämään, hän miettii.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon