Karavaanarikylä areenan viereen tapahtumaviikoiksi

Kun majoitusliikkeiden kapasiteetti on ollut vuosia täynnä Porin isojen niin sanottujen superviikkojen aikana, porilainen Suviseurojen järjestelyissä mukana ollut Timo Honkasalo tarjoaa ideaa ja helpotusta asuntovaunuista ja -autoista. Hänen mielestään tarpeen mukaan tapahtumien viereen rakennettavan majoituskapasiteetin luominen sopisi karavaanareille, jotka vuokraisivat omistamaansa kalustoa tarvitseville.

– Äkkiä maakunnasta saisi 200–300 vaunua Poriin paikan päälle. Sen ympärille saisi rakennettua muita palveluita. Alue on selvästi vajaakäytössä.
Suuren Kirjurinluodon tapahtuma-areenan viereinen, kesällä Suviseurojen käytössä ollut rakennettu kenttäalue Honkasalon mielestä on aivan huippuluokkaa ja kehittämisen arvoinen.

Visit Pori Oy pohtii parhaillaan, miten ensi kesän asuntomessukansa saadaan jäämään Poriin päivää pitemmäksi ajaksi.
Porilainen oli kyllä menneenä kesänä avaramielinen siltä osin, että kansa vuokrasi superviikkojen aikana asuntojaan riittävästi kysyntään nähden.

– Välitimme superviikon aikana 568 asuntoa, Visit Pori Oy:n toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere laskeskelee.

Kun tähän lisätään Suviseurat-päivien 220 asunnon välitysurakka, porilaisille avautui mahdollisuus lisäeurojen hankintaan jo ennen SuomiAreenaa ja jazz-humua. Kaupungin muu majoituskapasiteetti oli täynnä silloinkin.
Suviseuroista hän sanoo, että megatapahtuman soisi uusivan tulonsa kaupunkiin.

– Suviseurojen merkitystä Porille on aliarvioitu. Jos hotellit ovat täynnä lähikuntia myöten, ei se ihan merkityksetöntä voi olla. Lisäksi on kyse myös imagomerkityksestä – kun homma toimii järjestelyiden suhteen 80 000 ihmisen kanssa, on Porin rooli tapahtumakaupunkina aika vakuuttava. Eli kaikkea ei mitata rahassa.

Asuntomessuorganisaatio paneutuu pian miettimään asuntomessujen markkinointia ja asunnoista kii

Jukka Silvast