Kati Koivisto kahmi äänivyöryn

Avoliitosta avioliittoon? Kati Koivisto nauraa hersyvästi kysymykselle.  Hän katsahtaa vieressään istuvaa Joonas Kainulaista ja sanoo, että suunnitelmissa on ollut, muttei iskältä, Ykä Koivistolta, ole vielä kättä kysytty.

Joonas muutti Turun seudulta vuodenvaihteessa Katin luo Poriin. Kiertopalkintona kulkeva taulu koristaa nuorenparin rivitalokodin seinää. Se on yleisöäänestäjien ja raadin osoittama kunnianosoitus 30-vuotiaalle tanssiopettaja,yrittäjä Katille. Hänet valittiin heinäkuussa Vuoden positiivisimmaksi porilaiseksi. Taulun edelliset omistajat ovat Pekka Rautakallio, Olli Lindholm, Pekka Nurmi ja Leo-Pekka Tähti.
Ulvilassa kasvanut Kati muutti ylioppilaaksi päästyään Ouluun opiskelemaan. Hän valmistui vuonna 2005 tanssinopettajaksi. Kaipuu ja läheinen yhteys lapsuudenperheeseen vetivät häntä takaisin kotiseudulle. Paljon on hänen elämässään ehtinyt lähimenneisyydessä tapahtua. Unelma omasta tanssikoulusta Porissa, Happy Dancesta, toteutui pari vuotta sitten. Samoihin aikoihin hän vakiintui Joonaksen kanssa.

Positiivisimman porilaisen valinta oli kaksivaiheinen. Ensin ehdokkaista järjestettiin yleisöäänestys. Kati oli yleisön ehdoton ennakkosuosikki. Hän sai ennätysmäärän ääniä, lähes 1 700. Lopullisesti hänen ykkössijansa ratkaisi raati, joka perusteli Katin olevan positiivinen, iloinen, aktiivinen ja toimelias nuori yrittäjä, joka on ylpeä juuristaan.

Kati Koiviston lisäksi ääniharavia olivat Mari Rantasila, Teemu Niemelä ja Pori Jazz. Kilpailun järjesti Porin Nuorkauppakamari yhteistyössä Radio Porin ja Satakunnan Viikon kanssa.

Kiireisen aikatalunsa vuoksi Kati sai tietää ”kruunajaisistaan” hyvissä ajoin ennen palkitsemistilaisuutta. Puhelun tultua hän kiljui ja hyppi riemusta. Eläväinen ja puhelias nainen eli kuin tulisilla hiilillä, kun joutui pitämään näin suuren salaisuuden jopa perheeltään piilossa.
Titteliä juhlittiin pihakekkereiden merkeissä lähipiirissä jatsien aikaan.
– Pihajuhlamme vanhempieni puutarhassa ovat vuosittainen kesäperinne. Tänä vuonna teemana oli tämä Positiivisin porilainen -palkitsemiseni. Hyvä ystävämme Jussi Rynnäs kunnioitti juhlintaamme läsnäolollaan. Olin siitä erittäin mielissäni, Kati Koivisto kertoo.

Paineita hän ei tittelin vuoksi ota. Hän on jatkossakin oma, sama positiivinen itsensä. Avomies Joonas kyllä huikkaa Katin olevan toisinaan aamukiukkuinen, vaikkei kukaan sitä usko.
Tanssi on vuodenvaihteessa yhteen muuttaneelle pariskunnalle koko elämä. Kati aloitti Happy Dancen yksin. Kysynnän paisuessa opettajien määrä on kasvanut neljään. Katin lisäksi tanssijoita opettavat Joonas sekä pariskunta Jonna Seppälä ja Keijo Koivisto, joka on Katin veli.
– Hienoa, kun saamme porukalla kehittää ja rakentaa tanssikoulun työkuvioita, Kati iloitsee.

Ympärivuotiset tanssinopetuskiertueet eri puolilla maatamme ovat tehneet Kati Koivistosta tunnetun henkilön. Joskin Tanssii tähtien kanssa –ohjelma vuonna 2008 nosti tanssinopettajan katsojien tietoisuuteen. Näistä molemmista on apua, kun Vuoden positiivisin porilainen Kati kilpailee Positiivarit ja Suomen Nuorkauppakamarin järjestämässä valtakunnallisessa kisassa.

Tuntematon