Katri Helena -musikaalista alkoi Elinan muutosprosessi

Katri Helenasta kertovan Kuu järven yllä -musikaalin päärooli Luvian Tasalan talviteatterissa teki Elina Rautaseen lähtemättömän vaikutuksen. Hän muistaa yhä vuorosanat ulkoa ja laulut luistavat alkuvuoden 2014 tapaan. Porilainen Elina halaa koivua Kirjurinluodossa ja laskettelee repliikkejä roolihenkilönsä tyyliin:” Pitää kuljeskella metsissä ja halailla puita. Olen vielä krääsässä kiinni.”
– Itse en enää ole, Elina Rautanen, 41, tokaisee naurahtaen.

Musikaalin aikaan hän työskenteli vapaa-aikasihteerinä Luvialla. Loi uutta ja innosti kuntalaisia sohvalta ylös.
– Olin silloin jo sellainen visionääri. Eurajoelle tuli hyvinvointikoordinaattorin paikka avoimeksi. Tehtävänä oli muun muassa edistää kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia, seurata ja raportoida kunnan johdolle. Halusin kehittyä, menestyä urallani ja saada innovaationi ja visioni toteutetuiksi, niinpä hain sinne ja pääsin.

Sopimus oli kolmivuotinen ja olisi päättynyt alkuvuonna 2017. Tähtiin oli kirjoitettu toisin. Askelkuviot muuttuivat tunteiden vieminä. Musikaalista alkanut totaalinen muutosprosessi vain yltyi. Viikon joogaretriitti Mallorcalla vuosi sitten sai rattaat pyörimään. Elina Rautanen linjaa siitä retkestä alkaneen hänen elämänsä myllerrys, joka muutoksineen on määrätietoisesti jatkunut kohti päämäärää.
– Olen syntynyt Pyhärannassa, asun Porissa. Olen työskennellyt Luvialla ja Eurajoella. Syyskuussa suuntaan Kankaanpäähän, Elina kertoo ammattikuvioistaan iloisen ja tyytyväisen oloisena.
Työnkuvana on edistää kaupunkilaisten terveyttä ja hyvinvointia. Työpiste sijaitsee liikuntakeskuksessa, palkan maksaa vapaa-aikatoimi. Tarkoitus on paneutua keskeisiin kehittämistarvetta vaativiin hyvinvoinnin toimenpiteisiin kaupungin tulevaisuuden näkövinkkelistä.

Jättäessään Eurajoen pestin Elina kuvitteli keskittyvänsä pelkästään koulutukseensa liittyvään opiskeluun. Innostavan työkuvion ohessa hän valmistuu jouluksi. Tähtäimessä on keväällä suorittaa ylempää korkeakoulututkintoa, suuntautumislinjana vaativat hyvinvoinnin johtamis- ja kehittämistehtävät.
– Voisin toimia kehittäjänä kunnissa ja maakuntatasolla. Sote avaa työpaikkoja. Uskon sieltä syntyvän uusia mielenkiintoisia työtehtäviä.

Pia Rauhalammi