Kestä vielä hetki!

Liikennöinti Porin ja Rauman välillä saa uuden ilmeen uusin nopeusrajoituksin viimeistään 20. syyskuuta.
– Silloin meidän osaltamme kaiken pitäisi olla valmiina, työpäällikkö Eetu Väisänen Destia Oy:sta sanoo.
Destian vastuulla on Porin kaupungista etelään Luvialle saakka ulottuva tieremontti ohituskaistoineen ja kevyenliikenteen väylineen. Parhaillaan valtatiellä ja kevytväylillä tehdään päällystys- ja viimeistelytöitä. Tien valmistuttua työmaanopeudet poistuvat ja 100 km/h nousee tieosuuden suurimmaksi sallituksi ajonopeudeksi.

VRJ-Etelä-Suomi Oy urakoi vastaavasti Eurajoella kesäkuussa alkaneen Kämpän risteyksen uusimisen.
Työpäällikkö Aaro Hakala sanoo Kämpän alueen valmistuvan marraskuun loppuun mennessä.
– Vaativin työ on pohjaveden suojaus. Eristämme suojakankain noin kolmen hehtaarin alueen, Hakala sanoo.
Hän huomauttaa, että eristystyö onnistuu erityisemmin valtatien liikennettä häiritsemättä, vaikka risteysjärjestely sijoittuu noin kilometrin matkalle. Esimerkiksi Irjanteelle johtava väylä siirtyy uuteen paikkaan noin 100 metriä Raumalle päin. Hakala korostaa, että uusi risteysjärjestely parantaa liikenneturvallisuutta. Valtatien päällyste ja valaistus uusitaan kilometrin matkalla.

Kasitien paranevaa vetokykyä on kaivattu maakunnassa todella pitkään. Kantona on ollut valtion rahoitus. Ohituskaistaparin rakentaminen Porin eteläpuolelle on suuri uudistus, vaikka raskaan liikenteen edustajat ovat kaivanneet nelikaistaista tietä Porista Raumalle koko matkalle.

Projekti-insinööri Elina Keränen Liikennevirastosta kertoo, että myös Rauman ja Turun välillä töitä tehdään. Meneillään on risteyksen porrastus Mynämäen taajaman kohdalla sekä Hattulan alikulun laajentaminen.
– Mikäli on rahaa, ensi vuonna lähtevät liikkeelle tien korjaus Unajan kohdalla sekä Nousiaisten ja Kurjenmäen välisen ohituskaista rakentaminen.
Keränen sanoo myös Porin Söörmarkun risteysjärjestelyn olevan suunnitteluvaiheessa.
– Jää kasitielle vielä korjattavaa, etenkin liittymien turvallisuuteen viittaava Keränen sanoo.

Jukka Silvast