Kukkien huutokaupparahat lasten pihatapahtumaan

– Kukkatukut sponsoroivat kukat. Sidoimme ne kauniiksi kimpuiksi ja myimme Ihan kukassa -huutokaupassa messuväelle.
Näin selvittivät Piha - ja puutarhamessuilla huhtikuun loppupuolella hyväntekeväisyyteen rahaa hankkineet Porin seudun kukkakauppiaiden edustajat Porin seudun isovanhempien Veikko Nurmelle. Kukkakauppiaiden delegaatio ojensi komean 1 600 euron lahjasekin yhdistykselle viime viikolla.

Puheenjohtaja ja ”kaikkien pappa” Veikko Nurmi osasi välittömästi sanoa, mihin potti käytetään.
– Koivulassa Tierantiellä järjestettävään lastentapahtumaan 6. elokuuta. Viime vuonna se keräsi valtavasti väkeä entisen avoimen päiväkodin tiloihin, joka on vielä toistaiseksi käytössämme. Tapahtuma sijoittuu viimevuotiseen tapaan pihapiiriin, Veikko Nurmi kertoi suunnitelmista.
Lapsille on tarjolla ilmaiseksi kiinnostavia aktiviteetteja sekä juomaa ja syömistä. Uutuutena on 1960-luvun mäkiauto, jonka Niittymaan kyläyhdistys taannoin yhdistykselle lahjoitti. Lasten käytössä on myös mönkijöitä ja sähköautoja.

Huumoria jutuissaan viljelevä Veikko joutui luovutustilaisuudessa tiukan paikan eteen. Hän on monen touhun mies, mutta multasormeksi tai kukkien sidontaan tämä mies ei ole vihkiytynyt. Veikolta kysyttiin, millaisen kukkakimpun hän vaimolleen tekisi?
– Siinä hommassa olen kyllä onneton. En ostele kukkia. Anita-vaimo poimii niitä mökkimme pihasta. Asumme kesät mökillä. Pakon edessä ostaisin värikkään tai oikeastaan pinkinpunainen kukka on minulle se mieluisin eli jonkun sellaisen, mies sai puristettua huuliensa välistä.

Kukkakauppiaat kertovat miesten yleensä ostavan punaisia ruusuja. Toki kaksilahkeiset saisivat poiketa useammin kukkakaupoilla ja ottaa oppia nuorista. 18-30 -vuotiaat nuorukaiset ovat Porissa valtakunnallinen poikkeus. He käyvät kukkaostoksilla.

Kukkakaupoissa alkaa todellinen vilske. Valmistujaispäivät ja ylioppilasjuhlat lähestyvät. Pihat laitetaan viimeisen päälle ja onnelliselle sankarille ostetaan kukkia.
– Verenpunainen ruusu on suosituin. Pinkki on myös haluttu sekä iso valkoinen ruusu. Muotia on koristaa kukka glitterillä tai helmellä. Karkille tuoksuvia kukkia saadaan aikaiseksi vahalla. Toki kaikki kukat ovat kauniita myös ihan peruskukkina niin sisällä kuin ulkona, kukkakauppiaiden edustajat Marja Kuusiniemi Kukka ja Lahja Helli &Vikusta, Johanna Ahokas Rantasen hautaustoimistosta ja KukkaMyllystä, Sari Heino Antin Kukasta ja Miia Lehti Hannelen Kukasta tietävät.
Mukana messuilla hyväntekeväisyyspottia keräämässä olivat myös Kukkakauppa Viola, Kartanon Kukka ja Kukkahuone Sinivuokot.
Muotia on koristaa leikkokukkia esimerkiksi glitterillä tai vahata ne suklaan tuoksuisiksi.
Hauskaa riitti, kun Veikko Nurmi esitteli humoristisesti floristitaitojaan ja kukkatietämystään
hyväntekeväisyysvarojen luovutustilaisuudessa. Porin seudun kukkakauppiaat ry:tä edustivat
Marja Kuusiniemi Nakkilasta sekä Johanna Ahokas, Sari Heino ja Miia Lehti Porista.

Pia Rauhalammi