Maailma maistuu Käviksellä

Street Food Fiesta tuo väriä Käviksen syksyyn eksoottisten herkkujen muodossa.

Viime vuosien Ranskalais-italialaiselta Ruokatorilta tuttu tapahtumajärjestäjä ja kansainvälisen ruoan ystävä Ali Chehboun tuo tänä syksynä Poriin uuden ruoka- ja kulttuuritapahtuman nimeltä Street Food Fiesta. Pori on jo kahdeskymmenes Suomen kaupunki, johon tapahtuma tänä vuonna jalkautuu. Kansainvälisiin ruokaelämyksiin erikoistunut Street Food Fiesta järjestetään Porin Kävelykadulla 27.–30. syyskuuta.

Tapahtuma kokoaa yhteen ruokakulttuureja ympäri maailman. Cheboun suosittelee porilaisia tutustumaan esimerkiksi kreikkalaiseen tavernaan, saksalaiseen bratwurstigrilliin ja afrikkalaiseen ruokakojuun, jossa Senegalista Suomeen muuttanut Ousseynou eli ”Ossi” vaimoineen tarjoilee afro-karibialaisia ruoka-annoksia.
Porilaiset saavat lautasilleen myös esimerkiksi kreikkalaista gyroksia, merguez-makkaraa, luksus-hot dogeja, burgereita, italialaista pitsaa ja crepejä suolaisilla täytteillä. Cheboun lupaa, että nautiskeltavaa löytyy niin raikkautta ja terveellisyyttä kaipaavalle kuin huolettomalle herkuttelijallekin. Ruoasta voi nauttia alueelta löytyvillä pöytä- ja istumapaikoilla.
Tapahtumasta voi myös käydä ostamassa eksoottisia raaka-aineita oman kotikokkailun piristykseksi. Kotikeittiöön vaihtelua tuovat eksoottiset mausteet, yrtit, öljyt ja muut raaka-aineet, kuten antipastit, tapenadet, marinoidut oliivit, valkosipulinkynnet, salamit ja kinkut. Eikä sovi unohtaa paikan päällä jauhettua kahvia sekä lahjatavaroita.

Kansainvälisiin herkkuihin erikoistunut Cheboun kertoo rakastavansa myös suomalaista kulttuuria ja suomalaista ruokaa.
– Henkilökohtaisesti suurta herkkuani ovat savulohi, herkulliset uudet perunat, ihana mansikka ja makeat herneet. Esimerkiksi näitä löytyy omasta ruokapöydästäni, satokaudesta riippuen, Cheboun kertoo.
Cheboun pahoittelee, ettei ole saanut suklaamyyjiä kiertueen viimeisiin kaupunkeihin Lahteen ja Poriin. Hän on tapahtuman puolesta pahoillaan myös siitä, että tieto suklaan puuttumisesta tulee kävijöille näin viime hetkillä.

Taiteella ja musiikilla on oma paikkansa Street Food Fiestassa. Paikallisten taiteilijoiden on mahdollista ilmoittautua esiintymään Street Art Stagelle. Esitykset voivat olla mitä tahansa musiikista tanssiin tai akrobatiaan.
– Kaikki paikalliset lahjakkuudet ovat tervetulleita esiintymään, Cheboun lupaa.

PAULIINA VILPAKKA

Tuntematon