Maarit ja Teemu hyppäävät suuriin saappaisiin

Kaunisäänisellä Maarit Lehtosella on takanaan tuskien taival. Porin Teatterin näyttelijän ääni katosi syksyllä 2015 Edith Piaf -esitysjakson aikana. Äänihuulissa todettiin kyhmyt. Kuukauden sairausloman jälkeen hän palasi foniatrin luvalla teatteriin, mutta varsinaiset laulukeikat kiellettiin. Maarit oli kiertänyt vuodesta 2012 kollegansa Teemu Niemelän kanssa duona yksityistilaisuuksissa ja ravintoloissa Porin lisäksi pitkin Suomea.

– Laulukeikat olivat olleet henkireikäni, joten tunnelmat olivat kieltämisen jälkeen apeat, Maarit puhelee Promenadikeskuksen aulassa.
Ääni on iloinen ja ilme kirkas. Vieressä seisoo nykyinen avopuoliso, kihlattu Teemu Niemelä. Pitkäaikainen syvä ystävyys syttyi rakkaudeksi sairauskierteen keskellä.

Kun foniatri antoi Maaritille luvan palata normaaliin arkeen eli äänenkäyttöön kuluvan vuoden maaliskuussa, pariskunta sai siitä ilosta inspiraation. Mieli oli pitkään jo halannut keikoille. Liikkeelle lähdetään isosti Porin Promenadikeskuksesta An evening with Adele & Elton John -paluukeikan merkeissä huomenna helatorstaina 25.5.
– Adelen laulut kuuluivat alusta lähtien ohjelmistooni. Nyt on jälleen mahdollisuus laulaa niitä, Maarit iloitsee.

Teemu on Elton John -fani ja halusi lavalle myös flyygelin. Kartoittaessaan konserttipaikkaa pariskunta päätyi pienoisesta suuruudenhulluus-kompleksistaan ylipäästyään valitsemaan Promenadikeskuksen. Tuottajaksi he saivat Julle Kallion ja yhteistyökumppaniksi Visit Pori Oy:n.
– Jännittää ja hirvittää, mutta haaveet on luotu toteutettaviksi. Pääsemme laulamaan tällaiseen konserttisaliin noin hienoja biisejä. Se on unelmien täyttymys ja toisaalta mulle rajan ylitys. Teemu oli mukana Olavi Virta -näytelmässä, jonka Porin Teatteri esitti täällä, joten lava on hänelle tuttu.

Konserttiin he lupaavat pari yllätystä. Käytännössä se tarkoittaa vierailevia tähtiä muutamaan kappaleeseen. Nimet ovat trumpetisti Mikko Karjalainen ja Kultaisen Harmonikan voittaja Henriikka Santamaa.
Ensimmäisen yhteisen keikkansa Lehtonen-Niemelä-pari teki porilaiseen pubiin marraskuussa 2012. Sen jälkeen elämässä on tapahtunut monenlaisia kuperkeikkoja.
– Elämme nykyisin uusperheen arkea sen tuomine mahdollisuuksineen ja haasteineen. Meillä molemmilla on kaksi lasta, joista vanhimmat ovat jo koulussa ja nuorimmat aloittavat opintiensä syksyllä. Perheellämme on vuoroviikkosysteemi entisten puolisoidemme kanssa.
– Löysimme Porin Käppärästä lyhyen koulumatkan päästä omakotitalon. Kellariin tulee tree-nikämppä. Muutamme taloon kesäkuussa teatterikauden päätyttyä. Pojat ovat innoissaan tilavasta talosta ja tytöt ovat ilmiselvästi viherpeukaloita. He ovat luvanneet huolehtia kukkien istutuksista, pariskunta naurahtaa.
Avopari Teemu Niemelä ja Maarit Lehtonen ovat nähneet Adelen livenä Pariisissa vuosi sitten. Kesäkuussa he menevät hänen keikalleen Lontooseen. Laulajatar on tehnyt molempiin lähtemättömän vaikutuksen. Samoin kuin myös Elton John flyygeleineen.

Pia Rauhalammi