Muusikko Mikko Harju esiintyy kotikonnuilla

Te, jotka ette ole kuulleet Mikko Harjusta, etsikää hänet Spotifysta. Nuorukainen laulaa niin mieleenjäävästi esimerkiksi Mä olen tässä -kappaleensa, että kuulija vaatii lisää. Omakustanne teki hänestä hetkessä tähden.
Levy-yhtiöt innostuivat Siikaisista kotoisin olevasta 25-vuotiaasta sähkömiehestä siihen malliin, että nousevalle tähdelle tuli valinnanvaikeus. Nimensä Mikko allekirjoitti taannoin Warnerin sopimukseen. Hänen kaksoisveljensä Frans on myös musiikkimiehiä. Hän soittaa pianoa ja on beatboxaaja (hip hop -musiikin alalaji). Mä olen tässä -kappaleen aloittaa Fransin beatboxaus.

Musiikki on ollut Mikon verissä polvenkorkuisesta. Jo 15-kesäisenä syntyi pöytälaatikkoon ensimmäinen sävellys. Osansa inspiraatioon lienee musiikkiopistolla, jossa hän opiskeli pienestä pitäen. Kunnianhimoisena nuorukaisena hän päätyi yo-lakin jälkeen hankkimaan ”kunnon” ammatin ja opiskeli sähköasentajaksi Kankaanpäässä.
– Sähköasentajan hommia tein kuukauden. Tykkäsin työstäni, mutta tunsin sydämessäni haluavani jotain muuta. Siirryin hyvinvoinnin pariin ja perustin oman yrityksen. Musiikki vei lopulta mukanaan alkuvuodesta 2015, jolloin tapasin erään tuottajan. Aloin tehdä omakustanteita. Niitä löytyy Spotifysta ja YouTubesta viiden biisin verran.

Mikko on esiintymässä muun muassa Himoksen Iskelmäfestivaaleilla kesä-heinäkuun vaihteessa. Se on ensimmäinen suuri keikka. Netissä alkutalvella olleessa Tulokas-kisan äänestyksessä hän ylsi neljän parhaan joukkoon. Voiton vei Ellinoora. Eräs mieleenjäävistä kohokohdista oli Ylen Ykkösaamun haastattelu alkutalvesta.
– Ehjä-niminen biisini oli julkaistu. Sain sen vuoksi kutsun telkkariin. Ensin lauloin biisin, sen jälkeen oli haastattelu.

Kotikonnuilla Siikaisissa vanhempiensa luona Mikko kertoo vierailevansa usein. Samalla reissulla hän käy kuntosalilla ja muuallakin moikkaamassa kavereita. Kalenterissa on yksi viikonloppu varattu metsänistutushommille, työkaverina on isä.

Siikaisissa Suomi 100 -juhlavuoden kesän päätapahtuma ajoittuu Kohtaamisia-viikonlopuksi 9.–10. kesäkuuta. Perjantain päätähtenä loistaa Lauri Tähkä. Hänen lämppäreinään ovat Mikko Harju, kaksoisveli Frans ja kitaristi.
– Vedämme kolmen vartin setin. Siihen omat biisimme riittävät hyvin, Mikko lupaa iloisena.
Oman kylän poika, muusikko Mikko Harju taustajoukkoineen aloittaa Kohtaamisia-viikonlopun lämmittämällä yleisön vastaanottamaan illan tähden Lauri Tähkän.

Kohtaamisia-tapahtuma:
• Suomi 100 -juhlavuoden Siikaisten päätapahtuma 9.–10. kesäkuuta.
• Perjantain tähtenä Lauri Tähkä. Lämppärinä Mikko Harju joukkoineen.
• Lauantaina toritapahtuma. Mukana muun muassa kirjailija Pekka Aho. Hänen Viinankeittäjän kylä -kirjastaan on valmisteilla elokuva. Keppihevosten esteratsastuskisa, karkkitykki ampuu karkkeja. Näytteillä uusi kaasuauto ja kunnan ensimmäinen meijeriauto. Myynnissä muun muassa kädentaidon tuotteita.
• Ohjelma kokonaisuudessaan ja lisätietoja www.siikainen.fi

Pia Rauhalammi