Oluthallin viimeinen rykäys

Haulit pöydällä ja upea valokalusto katossa muistuttavat Porin Oluthallin menneistä kuukausista. Entinen varastorakennus heräsi henkiin Porin Teatterin Tuntemattoman sotilaan näytöksiin. Sekä miljöö että näytelmä saivat viljalti kehuja.
Porin superviikolla heinäkuussa hallin ovet avautuvat jälleen suurelle yleisölle. Urakan varsinainen fyysinen rakentaminen alkaa 3. päivä. Tapahtumia riittää 7. heinäkuuta lähtien sunnuntain aamutunneille 16. päivään asti.

– Viikon päätähtenä on maailmaa valloittava Saara Aalto oman bändinsä kanssa. Hän keikkailee Oluthallissa torstaina 13. päivä. Konsertti on täysimittainen eli kestää tunnin plus encoret, järjestävän tahon eli Satakunnan Viikon myyntijohtaja Jani Haanpää kertoo.
Saaraa kuullaan Porissa myös edellisenä päivänä eli keskiviikkona 12.7. Hän laulaa Raatihuoneenpuiston ilmaiskonsertissa kolme biisiä.

Oluthallin ovet aukeavat suurelle yleisölle jo perjantaina 7. heinäkuuta. Silloin alkaa MegaOutlet ja kestää aina sunnuntaihin 9. päivän iltaan saakka. Yritykset myyvät varastojaan outlet-henkeen eli edullisesti.
– Tarjolla on tavaraa kipoista ja kupeista urheiluvaatteisiin. Eli paljon erilaisia tuotteita, Jani Haanpää lupaa.
Maanantaina 10. päivä halli muuntautuu suuren Illallisgaalan juhlapaikaksi. Pääesiintyjänä on Sami Saari & Popcorn.

Keskiviikkona ja perjantaina halliin on vapaa pääsy. Keskiviikon esiintyjänä on 20 hengen Puolustusvoimien Show Band ja perjantaina Remix. Lauantaina viikon kruunaa Roope Salminen & Koirat. Konsertit juontaa Julle Kallio.
– Bilepäivinä ovella on turvatarkastus. Hallissa on A-oikeudet ja myynnissä tietenkin myös Karhu-olutta paikan perinteitä kunnioittaen. Sisäänkäynnit ovat Valtakadulta ja Hallituskadulta.

Halliin mahtuu peräti 1 600 henkeä. Ovet ovat avoinna 03 saakka, joten Kirjurinluodon konserteistakin ehtii vielä hyvin mukaan Oluthallin menoon. Torstai – lauantai -illoin liput maksavat kello 24 jälkeen ovelta viisi euroa.
Oluthallin tapahtumaviikon järjestää Satakunnan Viikko.

Maan tasalle jatsien jälkeen

Oluthallin purkutyöt alkavat heti Porin superviikon jälkeen. Tontille tulee MVR-Yhtymän rakentama kerrostalo Asunto Oy Porin Otso. Rakennustyöt alkavat elokuussa.
Toimitusjohtaja Rami Viitasaari kertoo kerrostalon olevan valmistuttuaan pitkälti samannäköinen kuin yhtiön aiemmin jo Karhukortteliin rakentamat Asunto Oy Porin Karhu ja Asunto Oy Porin Kontio.
– Kerrostaloa on markkinoitu kuukauden päivät ja jo kahden ensimmäisen päivän aikana asunnoista varattiin 70 prosenttia, niinpä rakennuspäätös tehtiin heti, Viitasaari iloitsee.
Otso valmistuu joulukuussa 2018 ja myöhemmin rakennetaan lisää.

Pia Rauhalammi