Pentti Lehtinen sai kulmatkin kuntoon

Rauman Voiluodolla asuva Pentti Lehtinen, 92, sai hiuksensa ja samalla myös rehottamaan päässeet kulmakarvansa hyvään kuntoon sopivasti ennen itsenäisen Suomen satavuotisjuhlaa. Lehtisellä on iso osuus siihen, että itsenäisyyttä päästään ylipäätään juhlimaan.
– Ehdin jatkosodassa Laguksen joukoissa mukaan taisteluihin Kannaksella sekä Laatokan koillispuolella. Sodan lopussa oltiin vielä Lapissa ajamassa saksalaisia pois, kertaa Lehtinen sotareissuaan.

Rauman Seudun Sotaveteraanien kerhopäivään seurakuntatalolla osallistunut Pentti Lehtinen lupautui ”valokuvamannekiiniksi”, kun raumalainen parturi-kampaamoyrittäjä Minna Leppänen kävi kertomassa veteraaneille Hiuksilla Hyvää ry:n käynnistämästä #Juhlatukka100-kampanjasta.
– Kampanja, jossa on mukana toistasataa hiusalan ammattilaista ympäri Suomen tarjoaa kaikille sotiamme veteraaneille, lotille ja veteraanien leskille mahdollisuuden ilmaiseen hiustenleikkuuseen itsenäisyyspäivään mennessä, Leppänen lupasi.
– Raumalla kampanjaan osallistuu kaksi yritystä: Hiukset Minna Leppänen ja Sari Päiväkön omistama Sarin Tukkapaja. Porista mukana on useampi hiusalan ammattilainen, ja varmuudella sotiemme veteraanit pääsevät nauttimaan ilmaisesta hiustenleikkuusta myös Eurassa, jatkoi Leppänen.

Minna Leppänen kertoi veteraanisukupolven asian olevan läheinen myös hänelle itselleen oman vaarin, Eurassa asuvan Tuomo Leinon kautta.
– Minun vaarillani asiat ovat vielä sikäli hyvin, että hän pääsee kulkemaan yksin ja käymään myös parturissa. Kaikilla tätä mahdollisuutta ei ikävä kyllä enää ole.
– Monella sotiemme veteraanilla on luonnollisesti oma parturi, mutta nyt olisi hyvä mahdollisuus käydä vähän vieraissakin. Me kampaajat emme ole mustasukkaisia toisillemme, Minna Leppänen kertoi
pilke silmäkulmassa.

Talvi-, jatko- ja Lapin sotiin osallistui yhteensä noin 650 000 miestä ja 100 000 naista, joista keskuudessamme on enää noin 15 000. Rauman alueella eli Raumalla, Pyhärannassa, Kodisjoella ja Lapissa heitä on noin sata.
– Ongelma on se, että kaikki rintamatunnuksen saaneet eivät kuuluu sotiemme veteraanien yhdistyksiin, eivätkä ole näin ollen tavoitettavissa. Nimiä ei saa myöskään mistään virastosta, Rauman Seudun Sotaveteraanien puheenjohtaja Ville Pertola harmittelee.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon