Petteri Vuorinen pyörittää miljoonan varustepankkia

Petteri Vuorinen, 55-vuotias evp. kapteeni on ollut koko pienen ikänsä naimisissa urheilun kanssa.
Porin Prikaatin entinen liikuntakasvatusupseeri muistetaan puolustusvoimien suunnistuksen päävalmentajana ja maajoukkueen kakkosvalmentajana, eikä urheilu jäänyt miehen elämästä vuonna 2011 toteutuneen eläkkeellä pääsyn jälkeenkään. Tänä päivänä se työllistää jopa pahemmin kuin koskaan aktiiviuran aikana.
– Lupauduin vuonna 2008 Suunnistusliiton maajoukkueiden johdosta ja huollosta vastaavaksi Team manageriksi, joka huolehtii kesäsuunnistuksen lisäksi myös hiihto- ja pyöräsuunnistuksesta. Eläkkeelle siirryttyäni soitettiin sitten Hiihtoliitosta ja pyydettiin maajoukkueiden varustepäälliköksi. Ensin vastuullani oli pelkästään maastohiihto, mutta nyt myös yhdistetty ja mäkihyppy, selvittää Vuorinen.
– Tittelit ovat hienoja, mutta totuus jotain ihan muuta. Kannan kasseja, keitän urheilijoille karanteenialueella kaurapuuroa ja huolehdin matkoista, autoista sekä hotelleista. Eniten aikaa vie kuitenkin varusteiden tilaaminen ja niiden jakaminen urheilijoille. Onneksi sentään sukset, sauvat ja voiteet hoidetaan muuta kautta, Vuorinen jatkaa.

Petteri Vuorinen laskee, että vuositasolla noin 300 urheilijan varusteet kulkevat hänen käsiensä ja kotivarastonsa kautta. Kun hinnat lasketaan liittojen tekemien sopimusten mukaan, liikkuu niiden arvo vuosittain hyvinkin miljoonan euron tietämissä. Siihen päälle tulevat vielä matkat, hotellit ja muut kulut.

Oman toiminimensä kautta Suunnistusliiton ja Hiihtoliiton töitä tekevä Vuorinen paljastaa olleensa pahimpana vuonna urheilun takia maailmalla peräti 220 vuorokautta, mutta nykyisin puhutaan enää noin sadasta päivästä.
– Suunnistuksen puolella kierrän käytännössä enää aikuisten kesäkisat ja hiihdossa arvokisojen lisäksi muutaman leirin. Varusteita jaetaan sitten aina sopivissa väleissä, Jukolan viestiin mennessäni pudotin nuorten mäkijoukkueen vaatteet Lahteen ja ennen Lappeenrantaa jäivät vielä hiihtosuunnistajien varusteet Miehikkälään. Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti vielä jakaa nuorten suunnistajien EM-ryhmän vaatteet Jukolassa, mutta niihin oli tullut vahingossa valmistajan virheen takia hiihtosuunnistusmaajoukkueen logot ja homma siirtyi.
– Viime talvena jouduin silittämään itse hiihtäjien varusteisiin 4 000 logoa, kun lähes vuosi aikaisemmin tilattu tavara ei olisi muuten ajoissa valmiina. Siinä sivussa kasasin sitten vielä Italian vuorilla 3 000 metrin korkeudessa grillinkin, jotta uuden sponsorin tuotteista saatiin kuvia maailmalle, paljastaa Vuorinen.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon