Pikkujouluja ruuhkaksi asti

– Punaisen, liehuhihaisen puseron hankinta osui ajoituksellisesti nappiin. Se on Kreetan-matkan tuliainen itselleni, vastikään lomamatkalta palannut Sanni Lindén kertoo nauraen esitellessään sifonkista ostostaan.

Pusero ei todellakaan jää kaappia koristamaan, sillä energisellä Sannilla on tiedossa monet pikkujoulut. Esimerkiksi neljän naisen ystävärinki palasi juuri Kreetalta ja siellä jo sovittiin yhteisistä pikkujouluista, jälleen kerran. Kahteenkymmeneen ystävävuoteen niitä on mahtunut monia, toinen toistaan ikimuistoisimpia.
– Saman naisporukan kanssa tapaamme kuukausittain ravintolaillallisen merkeissä. Olemme olleet myös vuosittain laivareissulla. Näin juhlavuonna räväytimme kunnolla ja lähdimme viikoksi Kreetalle.

Naisnelikon pikkujoulun viettoon kuuluu ehdottomasti laittautuminen juhlakuntoon, ravintolaillallinen pitkän kaavan mukaan ja sen jälkeen Pori by Night, kuten Sanni viimeisen ohjelmanumeron ilmaisee. Korkokengissä mennään, oli keli mikä tahansa.
Kun tästä hulinasta on toivuttu, vuorossa on historian ensimmäinen serkkupikkujoulu. Kaikkiaan pikkujouluja on neljät ja lisäksi synttärit.
– Melko usein järjestän juhlia kotiin kaksiooni. Parinkymmenen hengen naisporukka on vuosittain kokoontunut pikkujouluihin. Tänä vuonna ajattelin jättää ne väliin, kun on niin paljon muuta hulinaa. Eihän sitä silti koskaan tiedä, kausi on vasta alkamassa. Runsas kaksi kuukautta on aikaa. Voin vielä päräyttää ja järjestää pidot. Elävä joulupukki on näissä partyissä oltava.
– Viime vuonna yritin saada strippaavan joulupukin, mutta en onnistunut. Perusjoulupukiksi lupautui likkakaverin mies, toimelias Sanni selvittää.
Sanni kertoo rakastavansa ruuanlaittoa. Pikkujoulupöytä on perinteisesti notkunut oman keittiön herkuista, kuten salaateista, savukalasta, lihapullista, luumurahkasta. Kaiken kruunaa itse valmistettu tyrni- ja puolukkalikööri.
Kunnon pikkujoulujuhlinnan reseptiksi hän listaa hyvän ruuan ja juoman, rennon, ilakoivan meiningin. Mitä isompi porukka, sen parempi. Teemana on ”lähdetään kaikki iloisella mielellä pitämään hauskaa.”

Pia Rauhalammi