Pitsiturnaus avaa kiekkokauden

Raumalla alkaa tulevana perjantaina eli 4. elokuuta, tarkalleen kello 10.15 tapahtuma, joka vähintäänkin symbolisesti räjäyttää jääkiekkokauden käyntiin. Kun Lukko ja Ässät iskevät yhteen Kivikylä Areenalla, on lehtereillä takuuvarmasti täysi tuhtituvallinen, eli virallisesti 5 000 positiivisella tavalla hullua satakuntalaista kiekkofania.
– Runkosarjassa kohtaa harvemmin likikään samanlaista menoa ja meininkiä, eivätkä kaikki pudotuspelitkään yllä tunnelmaltaan vastaavaan, Lukkofanien puheenjohtaja Pentti Setälä tietää, toistaiseksi kaikki Pitsiturnaukset paikan päällä seuranneen asiantuntijan kokemuksella.
– Siitä lähdetään, että Lukko nostaa taas Pitsiknypylää eli voittopystiä, säestää toinen Lukkofanien aktiivi Pekka Elo puheenjohtajaa.

Tässä vaiheessa on pakko kysyä, miten tulee sitten käymään Liigassa. Nyt Elonkin on pakko toppuutella, mielessä ovat varmasti vielä viime kauden sukellukset.
- Veikkaan, että sijoilla 4-6 ollaan, vähintään. Pudotuspeleissä ollaan varmasti, hän ennustaa.

Pitsiturnauksen joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joista toisen muodostavat Lukko, Ässät ja SaiPa sekä toisen puolestaan TPS, HPK ja Sport. Mestaruutta viime vuodelta puolustaa TPS, joka löi finaalissa Lukon maalein 4-2.
Pitsiturnausta on pelattu vuodesta 1993 lähtien eli liikkeelle lähdettiin vuosi Lukkofanit ry:n perustamisen jälkeen. Pelaamatta turnaus on jäänyt ainoastaan kerran, eli vuonna 2006, jolloin Äijänsuolla oli halliremontti. Eniten mestaruuksia vuosien varrella on vienyt Lukko, jolla ykkössijoja on yhdeksän. TPS ja Ässät ovat puolestaan yltäneet neljään mestaruuteen.

Lukkofaneille Pitsiturnaus on perinteisesti tapahtuma, johon lähdetään suurella joukolla tapaamaan tuttuja, spekuloimaan tulevaa ja ennen muuta nauttimaan hyvästä jääkiekosta. Tänä vuonna yhdistyksellä on hallissa myös oma piste, missä toimintaan voi liittyä mukaan.
– Opiskelijoille tarjotaan jäsenyyttä kympin alennuksella. Lukkofanien jäsenyydellä pääsee vieraspeleihin halvemmalla, Lukko-tuotteista saa 50 prosenttia alennusta ja lisäksi meillä on yhteistyösopimus useamman raumalaisen ravintolan kanssa, vuodesta 1974 lähtien lähes kaikki Lukon kotiottelut paikan päällä nähnyt Pentti Setälä selvittää.
– Luonnollisesti alennusta saa myös yhdistyksen järjestämistä vieraspelimatkoista. Yksi reissu on kokonaan ilmainen ja kerran kauden aikana lähdetään pidemmälle kiertueelle eli saman viikonlopun aikana nähdään vierasottelut sekä Jukureita että SaiPaa vastaan, valistaa puolestaan Pekka Elo.

Jäseniä Lukkofaneissa on vajaat 200. Omassa fanikatsomossa Lukon kotipelejä todistaa kerta toisensa jälkeen puolensataa aktiivia.
– Me tarjoamme Raumam Boikia rauhallisemman ja varttuneemman vaihtoehdon, vaikka mukana on nuorempaakin väkeä, Setälä linjaa.

Asko Tanhuanpää