Porin ensimmäinen täysvegaani-kahvila avasi alkuviikosta

Tovi Deli Porin Käviksellä tuo Porin tarjontaan tuoreen lisäyksen. Ellen Rauman perustama kahvila on kaupungin ensimmäinen täysvegaanikahvila. Idean Ellen sai omista terveydellisistä kokemuksistaan.
– Olin kasvissyöjä kahdeksan vuotta. Tammikuussa aloin kokeilla vegaaniruokavaliota. Huomasin oman hyvinvointini muutoksen. Muun muassa ruuansulatusongelmat loppuivat. Olen kovin mielissäni kokeilustani, josta tuli elämäntapa, tuore yrittäjä kiteyttää.

Helsinkiin vastaavia täysvegaaniravintoloita ja -kahviloita on avattu useita tänä vuonna. Sen innoittamana Ellen uskalsi tehdä ideastaan totta. Hän on koulutukseltaan muun muassa tulkki. Viimeisin opintie oli WinNovassa, josta hän sai merkonomin tutkintotodistuksen parisen viikkoa sitten.

Kahvilan vitriini ja muu tarjonta sisältävät runsaasti suolaisia ja makeita raakaleivonnaisia, luomukahvia, kattavan teevalikoiman, tuorepuristettuja mehuja, täytettyjä leipiä, smoothieita. Ellen valmistaa kaiken mahdollisen itse.
– Smoothiekulho on yksi erikoisuutemme. Marjoilla koristeltu smoothie syödään lusikalla. Tarjolla on myös raakapuuroa ja tuorepuuroja. Kehittelen listaa asiakkaiden toiveiden mukaan, palaute ja toiveet ovat tervetulleita, Ellen vinkkaa.
Raaka-aineet hän ostaa lähitukusta ja nettikaupoista. Suunnitteilla on vegetuotteiden pienimuotoista myyntiä. Vitriinissä on paljon myös gluteenittomia tuotteita. Kahvilan tarjonta soveltuu maitoallergiselle.

Pienen kahvilan sisustuksen muotokieli on omaperäinen ja kaunis. Katosta muun muassa roikkuu lamppu, jonka varjostimena on musta hattu. Sisustuksesta ovat vastanneet Ellenin avopuoliso ja tytär. Yksi mukava yksityiskohta on runonurkkaus, jossa voi taiteilla magneettisanoilla runoja seinällä olevaan tauluun.

Pia Rauhalammi