Rauma kaupunkina yrittäjämyönteinen

Rauman Yrittäjien uusi puheenjohtaja, vuodenvaihteessa tehtävän vastaanottanut asianajaja Kimmo Vainio kehuu heti haastattelun aluksi Raumaa yrittäjämyönteiseksi kaupungiksi. Rauma on Vainion mukaan ympäristö, missä yrittäjän on hyvä olla ja tehdä sitä, mitä osaa eli yrittää.
– Raumalaisella yrittäjällä on lähtökohtaisesti hyvä keskusteluyhteys ja rakentava keskusteluyhteys niin kaupungin, yrittäjäyhdistyksen, kauppakamarin kuin nuorkauppakamarinkin suuntaan. Yrittäjän edellytykset ovat kohdallaan. Niitä ei voi syyttää, jos homma ei toimi, Vainio tiivistää.

Asianajotoimisto Yritysoikeus Vainion asiakkaista jopa 90 prosenttia on yrityksiä. Kimmo Vainion mukaan jutut tulevat niiden tarpeista.
– Minun työni koostuu sopimusasioista, yritysjärjestelyistä, riita-asioista, työoikeudellisista kysymyksistä, veroasioista ja IPR- eli aineettomien oikeuksien suojaamisesta, selvittää Vainio.
Nyt 36-vuotias puheenjohtaja perusti oman yrityksen vuonna 2011 ja vain puoli vuotta siitä hän huomasi istuvansa jo Rauman Yrittäjien hallituksessa.
– Olin aloittanut juuri oman toimiston synnyinkaupungissani Raumalla ja etsin verkostoja. Kun sitten kysyttiin, olisinko kenties kiinnostunut lähtemään mukaan yrittäjäyhdistyksen toimintaan, vastasin myöntävästi.
– Rauman Yrittäjiä tänään voisi luonnehtia murrosvaiheessa olevaksi yhdistykseksi. Kolmen viime vuoden aikana on tehty isoja asioita, talous on pistetty kuntoon ja niin toimi- kuin luottamushenkilöpuolellakin on tehty muutoksia. Nyt meillä on hyvät tyypit ja hyvät työkalut, mutta töitä on silti vielä tehtävänä, Vainio miettii.

Vainio kehuu edeltäjäänsä Kari Wendeliniä erityisesti siitä, että talousasiat ovat nyt paremmalla mallilla.
– Niin järjestelmällisyys, suunnitelmallisuus kuin budjetointikin ovat Karin kauden jälkeen hyvällä tasolla. Nyt meillä on toimivat työkalut, jo kolmannen polven raumalaisyrittäjä kehuu.

VUODEN PAIKALLISYHDISTYS
Rauman Yrittäjät sai tammikuussa vastaanottaa Satakunnan vuoden paikallisyhdistyksen palkinnon. Yhdistyksen vs. toiminnanjohtaja Sari Mantereen mukaan tunnustusta juhlistetaan Raumalla työn merkeissä.
– Alkanut vuosi on toiminnantäyteinen. Kantava teema on jäsenmäärän kasvattaminen. Tällä hetkellä järjestäytymisprosentti on vajaat 50.
– Lähikuukausien tärkeä alateema on kuntavaalit. Niissä on saatava yrittäjän ääni esille ja ajettava yrittäjän etuja, Mantere linjaa.
Rauman Yrittäjät on vuoden alussa muuttanut uusiin tiloihin osoitteeseen Nortamonkatu 16 A 2–3. Raumalaiset muistavat toisessa kerroksessa sijaitsevan toimiston entisinä Kunto-Rauman tiloina.

SV ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon